21:06 03.12.2019

Рада відкоригувала законодавство для імплементації Угоди FATCA з США

2 хв читати
Рада відкоригувала законодавство для імплементації Угоди FATCA з США

Верховна Рада внесла правки до законів "Про банки і банківську діяльність" (щодо порядку розкриття банківської таємниці), "Про депозитарну систему України" (щодо доступу до інформації) та Податковий кодекс в рамках імплементації укладеної з США угоди для поліпшення виконання податкових правил і застосування закону "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FATCA).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідні законопроекти №2102 і №2103 проголосувало у вівторок 202-203 депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.

"Ще одна перемога, ще один крок вперед! Вперед до обміну фінансовою інформацією з США і світом", - прокоментував це рішення парламенту Мінфін України.

Відомство пояснило, що після підписання законів Президентом, податкова служба США зможе в автоматичному режимі отримувати дані про американських платників податків від Державної податкової служби України.

"Зараз угода FATCA передбачає тільки односторонній обмін інформацією. Однак у майбутньому можливе прийняття моделі взаємної передачі даних", - зазначає Мінфін.

Відомство додало, що Україна найближчим часом планує також приєднатися до Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки (Multilateral Competent Authority Agreement on Automatic Exchange of Financial Account Information).

Як повідомлялося, Україна і США 7 лютого 2017 року уклали міжурядову угоду в зв'язку з прийняттям в Штатах закону FATCA. Даний закон містить низку вимог до іноземних фінансових організацій, а саме укладення спеціальної угоди з податковою службою США, здійснення контролю за наявністю рахунків, відкритих американськими податковими резидентами в українських фінансових організаціях, і інформування про них Податкової служби США.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію міжурядової угоди FATCA з США на початку листопада цього року. Підписаний президентом закон закріплює дію угоди з США на території України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" застосовуватиме графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА