15:34 04.12.2019

Аеропорт "Київ" має намір подовжити ЗПС у співпраці з київською владою - голова ради директорів

2 хв читати
Аеропорт "Київ" має намір подовжити ЗПС у співпраці з київською владою - голова ради директорів

Міжнародний аеропорт "Київ" ім. Ігоря Сікорського (Жуляни) має намір подовжити злітно-посадкову смугу (ЗПС) і поліпшити характеристики систем заходу на посадку, повідомив голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський.

"Аеропорт "Київ" має злітно-посадкову смугу довжиною 2,350 тис. м. Він розташований у центральній частині міста. Відповідно, його системи заходу на посадку дають змогу сідати повітряним судам і злітати за певних погодних умовах. Для отримання можливості обслуговувати повітряні судна в будь-яких погодних умовах і обслуговувати повітряні судна більшого розміру аеропорту "Київ" необхідно підвищити категорію аеродрому", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Костржевський зазначив, що в наразі вже розроблено майстер-план реконструкції аеродрому "Київ", який має п'ять різних варіантів. Кожен із них має на увазі подовження ЗПС на 550 м, поліпшення характеристик систем заходу на посадку (світлосигнальне і радіонавігаційне обладнання). Орієнтовна вартість цих робіт коливається від EUR80 до EUR100 млн.

"Місту потрібно вирішити два завдання. Перше - виділення земельних ділянок, друге - або виділення, або залучення грошей. Залучати гроші можна по-різному: можна взяти кредит, можна оголосити конкурс на передання в концесію. Якщо місто ухвалить рішення про передання в концесію, то, безумовно, "Майстер-Авіа" – компанія, що оперує аеропортом, - буде в цьому конкурсі брати участь", - сказав топ-менеджер.

Якщо такого рішення не ухвалено, можливо, буде виділено кредити, додав він. "Можливо, це буде фінансування з міського бюджету або буде передання в оренду з інвестиційним зобов'язанням. Ми цього не знаємо", - наголосив голова ради директорів аеропорту "Київ".

За його словами, зокрема, аеропорт просить виділити 12 га землі по торцях ЗПС. Нині документи перебувають у стадії узгодження.

"Ми в діалозі з владою. Як швидко відбуватиметься узгодження, залежить від КМДА і Київради. Уже місяців вісім вони перебувають там. Сподіваюся, що найближчим часом ми отримаємо якийсь результат", - зазначив Костржевський.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА