16:07 04.12.2019

Міллер: Київ хоче за майбутній транзит дуже-дуже високі тарифи

2 хв читати
Міллер: Київ хоче за майбутній транзит дуже-дуже високі тарифи

Пропозиції української сторони щодо тарифу на транспортування газу в Європу з 2020 року дуже високі, значно вищі за ті, за якими сторони працюють наразі, заявив журналістам голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

"Ми перебуваємо у постійному контакті з компанією, яка в Україні має стати незалежним газотранспортним оператором (ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" - ІФ), і наші консультації відбуваються і у Відні. Ми обговорюємо міжоператорську угоду, ми обговорюємо транспортний договір", - сказав він.

"Питань досить багато. Зокрема, це питання, які стосуються матриці тарифів. Це дуже-дуже високі тарифи, серйозно, значно вищі за нинішній тариф, за яким ми наразі транзитуємо газ територією України", - зазначив Міллер.

Раніше українська сторона неодноразово наголошувала, що тариф залежатиме від терміну підписання контракту та обсягу транзиту.

У жовтні українська сторона офіційно опублікувала нову методику розрахунку тарифу на транзит газу. В "Нафтогазі" порахували, що на період 2020-2024 років за бронювання 60 млрд куб. м транзитних потужностей ГТС України тариф становитиме $3,21 за 1 тис. куб. м на 100 км, а за бронювання 90 млрд куб. м - $2,56 за 1 тис. куб. м на 100 км. При цьому тариф на транзит російського газу в 2019 році - $2,61 за 1 тис. куб. м на 100 км (усі - з ПДВ). У 2016 році Міллер повідомляв, що тариф на транспортування газу "Північним потоком-2" становить $2,1 за 1 тис. куб. м на 100 км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА