07:33 08.12.2019

Україна і МВФ домовилися про нову програму співпраці сумою близько $ 5,5 млрд

3 хв читати
Україна і МВФ домовилися про нову програму співпраці сумою близько $ 5,5 млрд

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою розповів про реформи, які впроваджуються в Україні, і обговорив умови нової програми співпраці з Фондом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Керівник МВФ високо оцінила економічні досягнення нової влади і прогрес у впровадженні реформ урядом під керівництвом прем'єр-міністра Олексія Гончарука. За результатами бесіди сторони відзначили, що Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості (Staff Level Agreement) про нову програму співпраці", - йдеться в оприлюдненому пізно вечорів в суботу на сайті президента України повідомленні.

За словами Зеленського, розмова з Георгієвою була дуже конструктивною.

"Радий, що ми знайшли повне розуміння і наш турборежим отримав високу оцінку з боку МВФ. Вдячний парламенту, уряду і всій нашій команді за невтомну роботу заради України. Нова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом має на меті прискорити економічне зростання, активно викорінювати корупцію та підвищити добробут кожного українця", - зазначив він.

Глава держави підкреслив, що Україну не влаштовують поточні темпи економічного зростання, і тому для прискорення зростання економіки "ми спільно з нашими міжнародними партнерами будемо продовжувати реформи, щоб наздоганяти наших сусідів за рівнем економічного розвитку і добробуту".

Згідно з інформацією, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду заявила, що високо оцінила неймовірний прогрес, якого президент і уряд України досягли за останні кілька місяців у просуванні реформ і продовження обґрунтованої економічної політики.

"Я запевнила президента в готовності МВФ підтримати політичний план влади для макроекономічної стабільності і підвищення економіки на рівень вищого, стійкого і всеосяжного зростання, зокрема - з новою підтримкою МВФ. Співробітники МВФ досягли згоди з владою щодо політики підтримки нової трирічної домовленості в розмірі чотирьох мільярдів спеціальних прав запозичення (SDR) в рамках розширеного фонду МВФ", - цитує прес-служба президента Георгієву.

Разом з тим, згідно з розміщеною на сайті МВФ заявою директора-розпорядника за підсумками телефонної розмови з главою Української держави, угода про нову програму співпраці ще підлягає затвердженню керівництвом Фонду та Виконавчою радою.

"... Я із задоволенням відзначила, що співробітники МВФ досягли угоди з владою щодо політики, яка лежить в основі нової трирічної угоди сумою 4 млрд SDR (близько $ 5,5 млрд) у рамках механізму розширеного фінансування. Ця угода підлягає затвердженню керівництвом МВФ та утвердженню Виконавчою радою, і ефективність угоди буде залежати від виконання низки попередніх дій", - йдеться в заяві.

Директор-розпорядник Фонду також додала, що вони з президентом України погодилися з тим, що економічний успіх країни у вирішальній мірі залежить "від зміцнення правопорядку, підвищення цілісності судової системи і зменшення ролі корисливих інтересів в економіці, і що вкрай важливо гарантувати успіхи, досягнуті в справі очищення банківської системи і відшкодувати великі витрати для платників податків з банківських рішень".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА