07:57 08.12.2019

Гончарук: нова програма підтримки МВФ означає більш дешеві ресурси для бізнесу і українців

2 хв читати
Гончарук: нова програма підтримки МВФ означає більш дешеві ресурси для бізнесу і українців

Досягнута під час телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої домовленість про нову 3-річну програму підтримки є маркером довіри до країни і означає більш дешеві ресурси, заявляє український прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Символічно, що Staff-Level Agreement за новою програмою підтримки з МВФ ми отримали саме в 100 днів уряду. Підтримка таких великих системних інститутів - маркер довіри до країни. А значить, для нас будуть дешеві ресурси - для всього бізнесу і всіх українців це означає , що економіка буде зростати швидше, буде більше робочих місць, більш високі зарплати", - цитує прес-служба уряду Гончарука в ніч на неділю.

Голова уряду також додав, що за останні три місяці значно здешевшали ресурси, які країна залучає, "тому що нам вірять".

"І будемо залучати ще дешевше з кожним місяцем", - запевнив прем'єр.

Зі свого боку міністр фінансів Оксана Маркарова відзначила, що нова програма з Фондом - сигнал для українського і міжнародного бізнесу, що Україна на базі макроекономічної стабільності прискорить економічне зростання.

"На цьому шляху ми маємо повну підтримку наших офіційних фінансових партнерів", - цитує Маркарову прес-служба українського уряду.

Раніше повідомлялося, що ввечері 7 грудня відбулася телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським та директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою, за підсумками якої сторони відзначили, що Україна і МВФ досягли домовленості (Staff Level Agreement) про нову програму співпраці.

"... Я із задоволенням відзначила, що співробітники МВФ досягли угоди з владою щодо політики, яка лежить в основі нової трирічної угоди сумою 4 млрд SDR (близько $ 5,5 млрд) у рамках механізму розширеного фінансування. Ця угода підлягає затвердженню керівництвом МВФ та утвердженню Виконавчою радою, і ефективність угоди буде залежати від виконання низки попередніх дій", - йдеться в заяві Георгієвої за підсумками розмови, оприлюдненої на сайті Фонду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА