11:40 12.12.2019

СБУ провела обшуки в "Енергоатомі"

1 хв читати

 Правоохоронці провели кілька обшуків у ДП "Енергоатом" для перевірки факту закупівлі обладнання для атомних електростанції (АЕС) за завищеними цінами, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"11 грудня 2019 року слідчі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України провели кілька обшуків у ДП НАЕК "Енергоатом", за місцем роботи та проживання посадовців держпідприємства, які можуть бути причетними до закупівлі обладнання та монтажних робіт для деяких АЕС України за завищеними цінами", - йдеться в повідомленні відомства на сторінці у Facebook.

Так, за версією слідства, у 2017-2018 роках деякі комерційні структури поставили спеціалізовані клапани на загальну суму майже 40 млн грн, попередньо придбавши їх у виробників за ціною, вчетверо меншою. З метою штучного завищення вартості продукції було виготовлено псевдодоговори купівлі-продажу, бухгалтерську та податкову звітність, використано ланцюг підприємств "транзитерів".

"Наразі вживаються невідкладні заходи для якнайшвидшого притягнення винних до відповідальності та відшкодування збитків державі. Досудове розслідування триває", - зазначили в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України розпорядженням №1122 від 27 листопада 2019 року звільнив Недашковського з посади голови "Енергоатома". Тимчасовим виконувачем обов'язків президента НАЕК призначили гендиректора Рівненської АЕС Павла Павлишина.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА