18:07 12.12.2019

МВФ наразі не називає дати засідання ради директорів щодо нової програми для України

2 хв читати
МВФ наразі не називає дати засідання ради директорів щодо нової програми для України

Дата засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо затвердження нової трирічної програми EFF для України на $5,5 млрд наразі невідома, проте в будь-якому разі цьому має передувати виконання Києвом попередніх умов (prior actions), повідомив представник фонду Джеррі Райс (Gerry Rice).

На брифінгу у Вашингтоні в четвер він зазначив, що наразі досягнуто попередньої домовленості про нову програму розширеного фінансування на рівні менеджменту фонду (staff level agreement, SLA), яка має ще стати предметом обговоренні ради директорів.

Райс нагадав про телефонну розмову директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої з президентом України Володимиром Зеленським минулими вихідними, під час якої було відзначено суттєві успіхи України останніми місяцями та готовність фонду підтримати Київ в його зусиллях із переведення економіки на шлях більш високого, сталого та всеосяжного зростання.

Водночас представник фонду також вказав на слова Георгієвої, що економічний успіх України значною мірою залежить від зміцнення правопорядку (rule of law), поліпшення судової системи, зменшення ролі корисливих інтересів в економіці. За його словами, важливо також захистити досягнення у справі очищення банківської системи та відшкодувати великі витрати, яких зазнали платники податків під час виведення банків з ринку.

Як повідомлялося, в Нацбанку очікують позитивного рішення ради директорів МВФ щодо нової програми в першому кварталі 2020 року, а джерело в уряді повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що чекає на голосування з цього питання в лютому.

"Залишилися незначні технічні моменти. Я окреслив би кілька з них: це ухвалення закону про неможливість повернення банків на ринок, якщо вони перебувають на стадії ліквідації у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб... Друге - створення єдиних юросіб податкової та митної служби, ці законопроекти внесені Кабміном до Верховної Ради. А також питання, які плідно обговорювалися, - це законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення", - уточнив глава центробанку України Яків Смолій у четвер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА