10:42 13.12.2019

"Київміськбуд" підтвердив наміри добудувати всі об'єкти "Укрбуду"

2 хв читати
"Київміськбуд" підтвердив наміри добудувати всі об'єкти "Укрбуду"

ПрАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" підтвердила наміри завершити будівництво всіх об'єктів "Укрбуду".

"Основна частина переговорного процесу з компанією "Укрбуд" і представниками її нових інвесторів про добудову незавершених житлових будинків виявилася успішною. Відповідно до неї, "Київміськбуд" бере на себе зобов'язання підхопити об'єкти "Укрбуду" з метою їх добудови та подальшої передачі інвесторам", - повідомила будкомпанія в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

У "Київміськбуді" зазначили, що на обидві компанії чекають складні юридичний і технічний процеси під час передачі об'єктів та укладених угод.

"Київміськбуд" робитиме все можливе для прискорення процесу. Запевняємо інвесторів: ваше житло буде добудовано, а квартири - передано власникам", - додали в будкомпанії.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що проблему заморожування будівництва житлових комплексів корпорації "Укрбуд" буде розв'язано і ці об'єкти добудує компанія "Київміськбуд".

"Ми знаємо це питання, ми хочемо заспокоїти зараз усіх постраждалих інвесторів. Тут усі команди працювали разом, і Офіс президента, і правоохоронні органи, щоб вирішити це питання. Нині, на вечір (12 грудня - ІФ) це питання вирішено, і вся ця нерухомість буде, і на себе узяв зобов'язання "Київміськбуд", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер увечері.

Як повідомлялося, інвестори житлових комплексів корпорації "Укрбуд" 5 грудня звернулися до президента України Володимира Зеленського із закликом вплинути на ситуацію з припиненням будівництва їхніх будинків.

Раніше про готовність добудувати об'єкти "Укрбуду" заявляла будкомпанія "Інтергал-Буд".

ХК "Київміськбуд" створено на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" у 1994 році шляхом об'єднання в її статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств та інших активів. До складу ХК входять 40 ВАТ, в яких компанія володіє акціями, шість дочірніх підприємств та 51 підприємство на правах асоційованого члена.

Раніше з посиланням на Ігоря Кушніра повідомлялося, що в 2018 році забудовник планував збільшити обсяг введення в експлуатацію житла на 50% порівняно з 2017 роком - до 450 тис. кв. м (у 2017 році здано понад 300 тис. кв. м).

Основним акціонером ПрАТ "ХК "Київміськбуд", згідно з даними НКЦПФР, на 13 грудня 2019 року є Київська міська рада (80%).

Зареєстрований капітал ПрАТ "ХК "Київміськбуд" становить 16,535 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА