14:48 13.12.2019

"Нафтогаз" з 1 січня запропонує промспоживачам купувати газ за 25-відсотковою передоплатою - топ-менеджер НАК

2 хв читати
"Нафтогаз" з 1 січня запропонує промспоживачам купувати газ за 25-відсотковою передоплатою - топ-менеджер НАК

НАК "Нафтогаз України" з 1 січня 2020 року запропонує послугу з продажу природного газу за 25-відсотковою передоплатою, повідомив директор інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов.

"До речі, готовий оголосити це вже зараз. Ми з 1 січня змінимо умови оплати на газ, що продається. Наш продукт, який ми виставляємо, і він має попит, продається зі 100-відсотковою передоплатою. Зараз ми відійдемо від нього та зробимо 25-відсоткову передоплату", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Тобто, береш участь у торгах, фіксуєш ціну, платиш 25% передоплати від номінального обсягу, а решту - за фактом його споживання. Ми хочемо дати можливість всім іншим учасникам ринку працювати за прозорими правилами з найбільш кредитоспроможним контрагентом в країні", - додав Фаворов.

За його словами, "Нафтогаз" наступного року також планує вийти з пропозицією про купівлю газу в українських виробників із фіксованою на 12 місяців ціною.

"Будь-який постачальник отримає можливість продавати нам газ за ціною, фіксованою на 12 місяців. На ринку це продукт затребуваний. Якщо дивитися на ситуацію з точки зору приватного виробника газу, то в нього така сама проблема, як і в нас - сезонність, із літнім провалом споживання. Ренту заплати, інвестиційну програму оплати, а коштів не вистачає, тому що два квартали цей газ особливо нікому не потрібен. Тому "Нафтогаз" займе лідируючу позицію в цьому напрямі, ми покажемо ціну, за яку готові купувати та продавати. Знову-таки все через біржу, в чесних, зрозумілих, прозорих торгах", - пояснив він.

Як повідомлялося, в Україні з 1 жовтня 2015 року скасовано державне регулювання цін на газ для промспоживачів і бюджетних організацій. Відтоді "Нафтогаз" постачає газ цим категоріям на ринкових умовах.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА