13:11 16.12.2019

Верховний Суд оголосив перерву до 31 січня у справі про вклади Суркісів у ПриватБанку і законність bail-in

2 хв читати
Верховний Суд оголосив перерву до 31 січня у справі про вклади Суркісів у ПриватБанку і законність bail-in

Велика палата Верховного Суду оголосила перерву до 31 січня в розгляді касаційної скарги Національного банку України, Мінфіну та ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень Нацбанку щодо визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними договорів обміну їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн

"Оголошено перерву до 31.01.2020. Перенесення у зв'язку з необхідністю ознайомитися ГПУ з матеріалами справи", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, знайоме з розглядом цієї справи, яку слухають у закритому режимі.

ПриватБанк, згідно з наявною інформацією, раніше вже виконав рішення судів першої та апеляційної інстанцій на користь Суркісів, проте для Нацбанку, Мінфіну та банку, окрім цих виплат, важливим є питання відстояти законність процедури bail-in, оскільки в разі програшу шляхом сім'ї Суркісів, найімовірніше, підуть інші учасники цієї процедури на загальну суму понад 29 млрд грн. Окрім того, визнання її незаконною поставить під питання й усю націоналізацію ПриватБанку.

За даними старшого юрисконсульта юридичного департаменту НБУ Сергія Колосюка, на сьогодні вже триває близько 50 судових процесів щодо bail-in на загальну суму 20 млрд грн.

"Bail-in є стандартною міжнародною практикою, коли кошти власників та пов'язаних із ними осіб конвертуються в капітал банку. При входженні держави в капітал такого банку це робиться для того, щоб гроші платників податків не витрачалися на компенсацію грошей екс-власникам та пов'язаним із ними особам", - наводить Нацбанк коментар Колосюка на своїй сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА