14:35 16.12.2019

"Київміськбуд" планує до кінця січня-2020 здати в експлуатацію п’ять ЖК компанії "Укрбуд"

3 хв читати
"Київміськбуд" планує до кінця січня-2020 здати в експлуатацію п’ять ЖК компанії "Укрбуд"

ТОВ "Укрбуд Девелопмент" розпочало процес передачі ПрАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (обидва - Київ) усіх своїх незавершених проектів будівництва житлових комплексів (загалом 25 об'єктів), до кінця січня 2020 року планується ввести в експлуатацію п'ять із них, повідомив президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір.

"Це не швидкий процес. Ми робитимемо все, щоб отримати всі правоустановчі документи, щоб мати можливість витрачати кошти на будівництво цих об'єктів. На сьогодні є п'ять об'єктів, які мають бути введені в експлуатацію найближчим часом. Ми ними вже займаємося", - заявив він на прес-конференції в понеділок.

Кушнір, зокрема, уточнив, що до кінця січня 2020 року планується здати такі об'єкти, як ЖК "Харківський", "Новомостицька", "Пектораль", "Сонячна Рів'єра" і "Гармонія". Решта об'єктів наразі зупинені.

За його словами, процес передання всіх об'єктів "Укрбуду" триватиме від трьох до шести місяців залежно від кожного окремого ЖК. При цьому терміни й порядок здачі об'єктів буде змінено.

"Ми вже вирішили, як передаватимуться майданчики, ми вже бачимо кількість квартир. Можу запевнити: подвійного продажу не було. Механізм передачі проданих і непроданих квартир наразі перебуває в розробці й на вивченні юристів", - додав президент "Київміськбуду".

Проект із добудови об'єктів "Укрбуду", за його словами, фінансуватиметься за рахунок власних коштів "Київміськбуду", зокрема за рахунок накопиченого нерозподіленого прибутку компанії. Крім того, планується залучати банківську позику. Водночас Кушнір підтвердив, що компанія розраховує на сприяння держорганів, зокрема Кабміну та Київміськдержадміністрації. Проте, як він наголосив, ідеться про нефінансову допомогу.

"Те, що ми бачимо зараз, половина об'єктів "Укрбуду" - "мінусові" (мають від’ємний баланс), а за рахунок інших можна добудовувати ті, які недобудовані. Загальне сальдо прибутковості цього проекту - близько 3-4 млн грн у плюсі", - сказав він.

Він пояснив, що всі непродані квартири буде передано "Київміськбуду" разом із майданчиками, а ті, які було продано, найімовірніше, переукладатимуться в тристоронньому форматі.

Планується, що на всі об'єкти "Укрбуду" зайдуть генпідрядники, що входять до ХК "Київміськбуд".

Водночас, як повідомив гендиректор "Укрбуд Девелопмент" Олег Майборода, частина компаній корпорації "Укрбуд", які займалися житловим будівництвом, можуть увійти до складу "Київміськбуду".

"Наше основне завдання - добудувати проекти. "Київміськбуду" перейдуть усі майданчики "Укрбуду", на яких іще не здійснювалося будівництво. За рахунок розвитку нових проектів на майданчиках "Укрбуду" буде покрито грошовий дефіцит (на добудову - ІФ), який нині є", - сказав він.

Як пояснив Кушнір, зокрема, загальна площа запроектованих "Укрбудом" житлових об'єктів становить близько 1,5 млн кв. м. З них будується майже 800 тис. кв. м, а за рахунок розвитку ще 700 тис. кв. м можна покрити витрати на добудову.

При цьому він повідомив, що з екс-президентом корпорації "Укрбуд" Максимом Микитасем підписано протокол, що той не перешкоджатиме процесу добудови будинків компанією "Київміськбуд".

"Він (Микитась - ІФ) зараз намагається щось запропонувати, реанімувати ситуацію... Тим часом минулого тижня відбулася зустріч з інвесторами, визначено, що заходить стратегічний інвестор, було підписано протокол, що він (Микитась - ІФ) не проти", - сказав Майборода.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" у 1994 році шляхом об'єднання в її статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств та інших активів. До складу ХК входять 40 АТ, у яких компанія володіє акціями, шість дочірніх підприємств і 51 підприємство на правах асоційованого члена.

Раніше з посиланням на Кушніра повідомлялося, що у 2018 році забудовник планував збільшити обсяг введення в експлуатацію житла на 50% порівняно з 2017 роком - до 450 тис. кв. м (у 2017 році здано понад 300 тис. кв. м).

Основним акціонером ПрАТ "ХК "Київміськбуд", згідно з даними НКЦПФР, на 16 грудня 2019 року була Київська міська рада (80%).

Зареєстрований капітал ПрАТ "ХК "Київміськбуд" становить 16,535 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА