15:46 16.12.2019

Бюджет ЄС втратить від Brexit до 60 млрд євро доходів

2 хв читати
Бюджет ЄС втратить від Brexit до 60 млрд євро доходів

Втрати європейського бюджету у зв'язку з виходом Великої Британії з Європейського Союзу сягнуть 50-60 млрд євро, повідомив Ярі Луото, заступник держсекретаря у справах ЄС у Фінляндії, яка головує в союзі.

"Ми підготували бюджет з урахуванням того, що коли Велика Британія вийде з ЄС, скоротиться його дохідна частина. Загальний ефект виходу Великої Британії становитиме близько 50-60 млрд євро, тоді як загальний бюджет на сім років - 1080 млрд євро", - сказав Луото на семінарі, присвяченому відносинам ЄС і Росії.

За його словами, загальний ефект буде не дуже значним порівняно з величиною економіки Великої Британії.

"Пропонований обсяг бюджету на 2021-2027 роки приблизно той самий, що й на попередні сім років, навіть передбачається незначне збільшення, можна сказати, що ми справляємося з виходом Великої Британії. Однак усе залежить від відносин у майбутньому й того, яку торговельну угоду буде укладено", - додав заступник держсекретаря.

За його словами, інформація про те, що за підсумками останніх виборів консерватори отримують абсолютну більшість у Великій Британії, викликала в Євросоюзі полегшення.

"Нарешті ми розуміємо, куди рухаємося, що Brexit відбудеться наприкінці січня наступного року, що не буде подальших переговорів щодо відстрочення", - сказав Луото.

Він зазначив, що під час головування Фінляндії в ЄС розпочалася підготовка до переговорів, які почнуться на початку наступного року, ймовірно, 1 лютого, про майбутнє відносин Великої Британії та ЄС.

"Незважаючи на вихід Великої Британії, ми розуміємо, що існує необхідність зберегти дуже близькі відносини, зокрема в торгівлі, питаннях безпеки та оборони, дотриманні прав громадян і Великої Британії, і ЄС", - сказав він.

Дострокові парламентські вибори у Великій Британії відбулися 12 грудня. Остаточні результати виборів, опубліковані ввечері 13 грудня, свідчать, що консерватори здобули 365 місць (на 57 більше, ніж було), а фінішували на другому місці лейбористи - 203 місця (на 59 менше, ніж на попередніх виборах).

Раніше прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що переконлива перемога консерваторів на виборах ясно засвідчила, що британці виступають за Brexit, і тепер необхідно завершити цей процес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА