11:01 19.12.2019

Мінфін за дорученням прем'єра України тимчасово призупиняє виплати за незахищеними статтями

2 хв читати
Мінфін за дорученням прем'єра України тимчасово призупиняє виплати за незахищеними статтями

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук з метою дотримання граничного обсягу дефіциту загального фонду держбюджету доручив Мінфіну тимчасово, до кінця бюджетного року, призупинити проведення Казначейством платежів і реєстрації бюджетних зобов'язань за видатками та надання кредитів загального фонду, крім захищених статей.

"Головним розпорядникам коштів державного бюджету: подати Мінфіну і Казначейству інформацію про обсяги бюджетних асигнувань за бюджетними програмами, які не будуть освоєні до кінця бюджетного періоду", - йдеться також у дорученні прем'єра за підсумками проведеної ним 17 грудня наради, копію якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу Мінфін на своєму сайті повідомив, що провадить зважену фіскальну політику та вживає заходів для дотримання маяків за розміром дефіциту сектору загального державного управління.

У її рамках Казначейство своєчасно й у повному обсязі фінансує захищені статті видатків (зарплата, пенсії, всі соціальні платежі), а також здійснює фінансування всіх зареєстрованих за 11 місяців зобов'язань, на які відкрито асигнування, зазначає відомство.

"Решту платежів, які було зареєстровано вже в грудні, буде проведено після аналізу їх пріоритетності разом із розпорядниками бюджетних коштів з урахуванням невиконання доходів державного бюджету за 11 місяців 2019 року внаслідок більш міцного, ніж враховано в державному бюджеті, обмінного курсу гривні, більш повільного зростання імпорту і падіння виробництва тютюнових виробів", - ідеться в повідомленні Мінфіну.

"(Це) не секвестр. Питання витрат останніх восьми днів і, як завжди, валу "передоплат", - прокоментувала ситуацію міністр фінансів Оксана Маркарова у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА