14:30 19.12.2019

Біля стін НБУ розпочалася окрема акція протесту вболівальників ФК "Динамо Київ" за повернення коштів центробанком сім'ї Суркісів

2 хв читати

 Біля стін Національного банку України (НБУ) о 11:00 четверга розпочалася окрема акція протесту, близько сотні учасників якої вимагають від регулятора повернення коштів сім'ї Суркісів, повідомила прес-служба центробанку агентству "Інтерфакс-Україна".

Як уточнюється, протестувальники називають себе вболівальниками футбольного клубу "Динамо Київ", в руках вони тримають прапори з динамівською символікою.

"Мабуть, для балансу футбольних кольорів - так багато у нас оранжевого (колір жилетів протестувальників Нікопольського заводу феросплавів - ІФ) біля стін, сьогодні до нас прийшли нові гості. Вимагають, щоб НБУ повернув кошти Суркісам, інакше їхній клуб не гратиме на високому європейському рівні", - прокоментував акцію протесту керівник проектів і програм департаменту комунікацій Нацбанку Іван Пальчевський у Facebook.

Жартома він додав: біля стін регулятора не вистачає тільки працівників медіагрупи "1+1 медіа" і програми "Вечірній квартал" для захисту високих стандартів журналістики і гумору.

Як повідомлялося, акція протесту "Зупинимо корупцію в НБУ" біля стін регулятора триває вже більше ніж місяць - із 13 грудня. На початку грудня учасники мітингу також розпочали пікети біля будинків голови НБУ Якова Смолія та його першого заступника голови Катерини Рожкової.

Наприкінці листопада правління НБУ заявило про сфокусовану атаку екс-власника ПриватБанку Ігоря Коломойського на регулятор, що триває вже кілька тижнів у формі замовних спекуляцій і наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів під стінами НБУ і спроб вторгнення в центробанк. НБУ обґрунтовує свою думку про те, що замовником інформаційної кампанії є Коломойський, тим, що учасники мітингу, за заявами ЗМІ, одержують за це гроші й що до них із 25 листопада приєдналися працівники НЗФ та інших підконтрольних Коломойському підприємств, які до цього пікетували офіси ПриватБанку в Дніпрі та Києві.

Як повідомлялося, 19 грудня о 11:40 Шостий апеляційний суд за клопотанням ПриватБанку (Київ) призупинив розгляд скарги на рішення Окружного адміністративного суду від 18 квітня 2019 року про скасування націоналізації ПриватБанку до розгляду у Великій палаті Верховного Суду справи за позовом сім'ї Суркісів.

Сім'я Суркісів домоглася в судах нижчих інстанцій скасування рішень Нацбанку про визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними договорів обміну їхніх коштів у банку (на суму понад 1 млрд грн) на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн.

Ігор Суркіс є президентом футбольного клубу "Динамо Київ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА