14:01 21.12.2019

Пакетні газові домовленості передбачають мирову угоду "Газпрому" та АМКУ щодо штрафу на $7,4 млрд

1 хв читати
Пакетні газові домовленості передбачають мирову угоду "Газпрому" та АМКУ щодо штрафу на $7,4 млрд

"Газпром" повинен виплатити "Нафтогазу України" $2,9 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу до 29 грудня, у свою чергу уряд України та російська компанія мають підписати мирову угоду щодо врегулювання судових претензій Антимонопольного комітету України (АМКУ) на $7,4 млрд, повідомив "Газпром" у суботу.

"Це питання має бути врегульоване", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Відповідно до оприлюдненого Кабміном України тексту протоколу, "Газпром" і Україна до 29 грудня мають укласти безвідкличну мирову угоду в рамках порушеної "Газпромом" і розглянутої в Женеві арбітражної справи. Ця мирова угода передбачатиме, зокрема, припинення Україною всіх поточних і можливих майбутніх вимог до "Газпрому", що базуються на рішенні АМКУ від 22 січня 2016 року та відповідному рішенні Господарського суду Києва від 5 грудня 2016 року (включно з вимогою про сплату штрафу й пені).

"Зняття всіх арештів на майно, активи та грошові кошти ПАТ "Газпром", а також відмова в майбутньому від усіх можливих претензій та позовів за контрактами на постачання і транзит газу від 19 січня 2009 року", - йдеться також у протоколі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА