10:17 23.12.2019

Від енергопостачання відключено всі шість шахт "Львіввугілля" - Волинець

2 хв читати
Від енергопостачання відключено всі шість шахт "Львіввугілля" - Волинець

Голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець повідомляє про відключення від енергопостачання всіх шахт Державного підприємства "Львіввугілля" через невиконання вимог енергопостачальної компанії про передоплату і нагромаджені борги підприємства.

"Надзвичайна ситуація! В ніч з 22 на 23 грудня вимкнено електроенергію на всіх шістьох шахтах ДП "Львіввугілля". Знеструмлені підйоми, водовідливи, вентилятори головного провітрювання. На всіх шести шахтах втрачено контроль за рудничою атмосферою, йде затоплення", - написав Волинець на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок уранці.

За його словами, відключення шахт ДП "Львіввугілля" від електроенергії сталося "через заздалегідь невиконувані вимоги з боку "постачальника останньої надії" районної електромережі - сплатити наперед 22 млн грн за електроенергію періоду грудень 2019 - січень 2020 року".

"Зрозуміло, шахтарі не в змозі виконати подібні вимоги через відсутність коштів, накопичені перед ними борги не лише із зарплати, а й за відвантажене вугілля. Тільки ПАТ "Центренерго" заборгувало гірникам "Львіввугілля" 92 млн грн, не сплативши ані копійки за вугілля, відвантажене в жовтні, листопаді, грудні. Такого не було в історії енергетичної та вугільної галузей!", - наголосив голова НПГУ.

При цьому він зазначив, що водночас за підтримки представників органів влади триває закупівля електроенергії та вугілля з РФ.

"Зі свого боку НПГУ звертається з телеграмами до президента, прем'єр-міністра про необхідність вжити термінових заходів для реагування на надзвичайну, штучно створену вищими чиновниками ситуацію", - повідомив Волинець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА