18:13 23.12.2019

"Нафтогаз" продовжив термін відмови від гарантованої ціни до 30 грудня

2 хв читати
"Нафтогаз" продовжив термін відмови від гарантованої ціни до 30 грудня

НАК "Нафтогаз України" продовжила термін прийняття рішення про відмову від гарантованої квартальної ціни з 24 грудня до 30 грудня 2019 року.

"Споживачі, які хочуть відмовитися від гарантованої квартальної ціни, можуть звернутися до своїх регіональних збутових компаній. Вони запропонують алгоритм виходу з програми, який буде зручний клієнтові. Центри обслуговування клієнтів працюватимуть до 28 грудня, а в особистих кабінетах, незважаючи на святкові та вихідні дні, опція відмови буде доступна до 30 грудня", - йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

У НАК нагадують, з 1 січня 2020 року для споживачів, які мають право на придбання газу за пільговими умовами (ПСО), діятимуть дві цінових пропозиції на газ від НАК: квартальна і щомісячна.

Квартальна оптова ціна, що зафіксована на рівні 5,5 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів), діятиме автоматично для всіх захищених споживачів до кінця опалювального сезону.

Щомісячна оптова ціна для таких споживачів у січні 2020 року також ще становитиме 5,5 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів).

Водночас щомісячна ціна в наступних місяцях опалювального сезону може бути і вище за гарантовану ціну, і нижче.

"До 30 грудня споживачі мають вирішити за якою ціною будуть купувати газ впродовж опалювального сезону: фіксованою на весь квартал або щомісячною, яка буде коливатися відповідно до зовнішніх факторів. Для тих споживачів, які відмовляться від гарантованої квартальної ціни, повернутися назад в програму після 30 грудня можливості не буде", - пояснили в НАК.

Як повідомлялося, згідно з міжнародними зобов'язаннями з 1 січня 2020 року Україна переходить на ринкове ціноутворення на газ для побутових споживачів у рамках ПСО. З 1 травня 2020 року Україна взяла на себе зобов'язання повністю лібералізувати ринок постачання газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА