17:28 24.12.2019

На заводі "Імпульс" у Шостці запустили повний цикл виготовлення комплектувальних для боєприпасів

2 хв читати
На заводі "Імпульс" у Шостці запустили повний цикл виготовлення комплектувальних для боєприпасів

Шосткинський казенний завод "Імпульс" (Шостка Сумської області), що входить до складу держконцерну "Укрборонпром", відкрив у вівторок новий виробничий комплекс, де виготовлятимуть всі необхідні деталі для засобів ініціювання артилерійських снарядів та ракетного озброєння.

Як повідомляється на сайті "Укроборонпрому", завдяки запуску нового цеху на заводі утворився повний цикл виробництва артилерійських боєприпасів і ракетного озброєння.

У цеху встановлено 101 комп'ютеризований високотехнологічний верстат та обладнання для виробництва комплектувальних деталей для детонаторів. "Високоточні верстати мають вільний набір інструментів, які здатні виготовити всю номенклатуру комплектувальних для детонаторів", - розповів директор дивізіону високоточної зброї та боєприпасів "Укроборонпрому" Андрій Артюшенко.

Як повідомляється на сайті Ради національної безпеки і оборони, на базі "Імпульсу" вперше в історії України створено новий виробничий комплекс, здатний у необхідній кількості та за наявності конструкторської технологічної документації виробляти всю номенклатуру засобів ініціювання до всіх артилерійських снарядів та ракетного озброєння, зокрема всіх видів детонаторів і інших комплектуючих

У вівторок на заводі відбулися успішні випробування дослідної партії підривника В-429, наступний етап - полігонні випробування. У цеху вже працює 25 осіб, передбачається, що за повної завантаженості буде задіяно 45 фахівців.

Цех обладнано протягом 9 місяців, його вартість становить 282 млн грн. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, з початку наступного року підприємство готове до серійного випуску детонаторів В-429 та інших елементів вогневих ланцюгів на обладнанні найвищого класу. "Україна може пишатися... Рішення з реновації заводу "Імпульс" було ухвалено минулого року, і зусиллями трудового колективу та керівництва заводу вдалося реалізувати це завдання на сто відсотків", - зазначив він.

"Завдяки оновленню потужності заводу "Імпульс" здатні повністю забезпечувати потреби Міністерства оборони України", - зазначають в "Укроборонпромі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА