19:19 24.12.2019

Тариф на розподіл газу з 2020 року буде підвищено у два етапи, з січня середнє зростання в Україні становитиме 30%

2 хв читати
Тариф на розподіл газу з 2020 року буде підвищено у два етапи, з січня середнє зростання в Україні становитиме 30%

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила підвищення з 2020 року в два етапи тарифів для операторів газорозподільних мереж (ГРМ).

Відповідне рішення схвалено на засіданні регулятора у вівторок.

За даними, які оприлюднив представник департаменту з регулювання відносин у нафтогазовій сфері, на першому етапі зростання тарифу на розподіл у середньому в Україні становитиме 30%.

"Певною мірою це теж історичне рішення, нарешті, ми до нього прийшли. Було складно, ми шукали компроміс. Мені здається, що ми прийшли до цього рішення максимально виважено", - зазначив, у свою чергу, голова регуляторного органу Валерій Тарасюк.

Як повідомлялося, "Укртрансгаз" і "Нафтогаз України" раніше неодноразово звертали увагу НКРЕКП на те, що облгази не розраховуються за газ "Укртрансгазу", відібраний ними з газотранспортної системи без контракту. Оператори ГРМ, у свою чергу, вказували на дискримінаційну тарифну політику з боку НКРЕКП у вигляді економічно необґрунтованих тарифів, у результаті яких облгази не мали можливості розраховуватися за відібраний газ.

Раніше Сергій Макогон, голова ТОВ "Оператор газотранспортної системи України", яке з 1 січня 2020 року повноцінно виконуватиме функції нового оператора ГТС, заявив, що однією з ключових проблем першого кварталу-2020 є питання відбору газу компаніями теплокомуненерго (ТКЕ) і облгазами. У своєму інтерв'ю виданню "БізнесЦензор" Макогон зазначав, що для вирішення проблеми з відбором газу облгазами, НКРЕКП має підвищити операторам ГРМ тариф на розподіл газу до рівня, що покриває витрати компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА