14:03 26.12.2019

Переговори України та РФ на виконання домовленостей із газу розпочалися у Відні

1 хв читати
Переговори України та РФ на виконання домовленостей із газу розпочалися у Відні

Переговори української та російської делегацій, спрямовані на формалізацію та виконання домовленостей про співпрацю в газовій сфері, розпочалися в австрійській столиці у четвер

"У Відні розпочалися російсько-українські переговори щодо газу відповідно до протоколу від 20 грудня", - повідомив журналістам представник "Газпрому".

Підписаний 20 грудня в Мінську міжурядовий протокол Україна-РФ-Єврокомісія передбачає пакетну угоду з виплатою "Газпромом" "Нафтогазу" $2,9 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу, відмову сторін від наявних позовів, зокрема врегулювання штрафу Антимонопольного комітету України на $7,4 млрд, і підписання транзитної угоди на п'ять років (2020 рік - 65 млрд куб. м, 2021-2024 роки - по 40 млрд куб. м) із можливістю його продовження на десять років.

У "транзитній" частині пакета документів необхідно підписати міжоператорську угоду про приєднання мереж (interconnection agreement) між ОГТСУ і "Газпромом", а також договір між "Нафтогазом України" та "Газпромом" на організацію транспортування з подальшою транспортною угодою між НАК і ОГТСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА