20:49 26.12.2019

"Нафтогаз" у четвер перерахував до держбюджету 13 млрд грн

2 хв читати
"Нафтогаз" у четвер перерахував до держбюджету 13 млрд грн

НАК "Нафтогаз України" в четвер перерахував до державного бюджету країни 13 млрд грн, повідомив голова правління НАК Андрій Коболєв на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, зокрема, до бюджету перераховано 8,5 млрд грн дивідендів за діяльність поточного року компаній групи, а також 4,5 млрд грн інших додаткових платежів.

"Всього за грудень "Нафтогаз" забезпечив надходження до держбюджету близько 20 млрд грн. Сподіваємось, це дозволить багатьом українцям спокійно і радісно зустріти свята", - зазначив Коболєв.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України розпорядженням від 26 грудня 2019 року зобов'язав "Нафтогаз" не пізніше за 27 грудня 2019 року спрямувати до держбюджету на виплату дивідендів частину чистого прибутку за дев'ять місяців поточного року в сумі 8,5 млрд грн.

Національний банк України в четвер на міжбанківському валютному ринку купив рекордні для цього року $700 млн. Фактичний обсяг задоволених заявок суб'єктів ринку за результатами аукціону становив $230 млн, оскільки після завершення аукціону НБУ також здійснив інтервенцію за єдиним курсом через функціонал Matching.

Доходи держбюджету України в січні-листопаді 2019 року становили 899,745 млрд грн, що на 5,9% нижче за план, зокрема загальний фонд отримав 792,216 млрд грн, що відстає від плану на 6,1%. Мінфін пов'язує недовиконання доходів зі зміцненням курсу гривні.

У зв'язку з цим прем'єр-міністр Олексій Гончарук з метою дотримання граничного обсягу дефіциту загального фонду держбюджету доручив Мінфіну тимчасово, до кінця бюджетного року, призупинити проведення Казначейством платежів і реєстрації бюджетних зобов'язань за видатками і надання кредитів загального фонду, окрім захищених статей.

"Нафтогаз України" в січні-вересні 2019 року збільшив консолідований чистий прибуток на 27,4% (на 4,578 млрд грн) порівняно з аналогічним періодом 2018 року - до 21,309 млрд грн.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА