11:31 27.12.2019

Верховний Суд підтвердив законність визнання неплатоспроможним і ліквідації банку "Михайлівський"

2 хв читати
Верховний Суд підтвердив законність визнання неплатоспроможним і ліквідації банку "Михайлівський"

Верховний Суд рішенням від 24 грудня 2019 року відхилив касаційну скаргу екс-власника неплатоспроможного банку "Михайлівський" ТОВ "Екосіпан" на рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 7 серпня 2017 року, підтвердивши законність рішення Національного банку України (НБУ) про виведення фінустанови з ринку, повідомляється на сайті центробанку в п'ятницю.

"Верховний Суд рішенням від 24 грудня 2019 року поставив крапку у багаторічній судовій тяганині, визнавши правомірними рішення Нацбанку та Фонду гарантування вкладів про визнання неплатоспроможним і ліквідацію ПАТ "Банк "Михайлівський", - прокоментував рішення суду Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на своєму сайті в п'ятницю.

ФГВФО уточнив, що рішення Верховного Суду остаточне й оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, НБУ 12 липня 2016 року вирішив відкликати банківську ліцензію і ліквідувати банк "Михайлівський", а 23 травня 2016 року відніс фінустанову до категорії неплатоспроможних і звинуватив її в махінаціях, здійснених наприкінці травня 2016 року, за підсумками яких навантаження на ФГВФО зросло із 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

У жовтні 2016 року власник банку - ТОВ "Екосіпан" звернувся до суду з проханням визнати рішення Нацбанку про виведення банку "Михайлівський" з ринку незаконним і відновити діяльність фінустанови.

У середині травня 2017 року Окружний адміністративний суд задовольнив позов ТОВ "Екосіпан" частково, скасувавши рішення НБУ про віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних і про ліквідацію банку, при цьому відмовив у зобов'язанні центробанку відновити роботу фінустанови.

У свою чергу Київський апеляційний адміністративний суд своєю постановою від 7 серпня 2017 року задовольнив апеляційну скаргу Нацбанку і відмовив у позові ТОВ "Екосіпан" повністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА