19:58 27.12.2019

Компанії-учасниці проектів 5G у ЄС мають бути політично незалежними

2 хв читати
Компанії-учасниці проектів 5G у ЄС мають бути політично незалежними

Глава Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн у п'ятницю заявила, що ЄС не допустить участі в проекті розгортання мереж 5G тих компаній, які можуть під тиском влади будь-якої країни передавати їм дані, отримані під час робіт над 5G.

Західні ЗМІ нагадують, що такі заяви пролунали на тлі критики на адресу китайської компанії Huawei, яка бере участь у 5G-проектах: її опоненти вважають, що влада КНР може законодавчо зобов'язати Huawei передавати інформацію китайським розвідслужбам.

"Якщо є ризик того, що дані від фізичних осіб або компаній можуть бути використані (в інтересах третіх осіб - ІФ) на підставі зазначеного закону, то ми не можемо прийняти таку ситуацію", - наводять ЗМІ слова Урсули фон дер Ляєн.

"Один зі стандартів полягає в тому, що компанії, які надають нам такі стратегічно важливі технології, - незалежні, і влада не може примусити їх передавати дані", - додала вона.

Раніше цього року Мінторг США вніс Huawei до "чорного" списку компаній, з якими американському бізнесу заборонено працювати без отримання спеціальних ліцензій, і її статус був предметом торговельних переговорів між США і Китаєм. Huawei через санкції втратила доступ до обладнання американських виробників чипів і інших компаній, які поставили їй компоненти на $11 млрд минулого року.

Крім цього, Австралія і Японія сильно обмежили участь Huawei у розгортанні мереж 5G.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА