12:38 30.12.2019

Голова "ОГТСУ" заявив про завершення чотириденного переговорного марафону з "Газпромом" у Відні

2 хв читати
Голова "ОГТСУ" заявив про завершення чотириденного переговорного марафону з "Газпромом" у Відні

Україна та РФ рано-вранці у понеділок завершили чотириденний переговорний марафон у Відні, повідомив голова ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ) Сергій Макогон.

"Сьогодні о 5:28 ранку завершили практично цілодобовий чотириденний переговорний марафон із "Газпромом" у Відні. Уже лечу до Брюсселя для вирішення іншого важливого завдання - своєчасного укладення міжоператорської угоди зі словацьким оператором ГТС Eustream на підставі європейських правил", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

У прес-службі "ОГТСУ" уточнили, що, незважаючи на завершення переговорного марафону у Відні, про підписання остаточних документів поки що не йдеться.

Як повідомлялося, підписаний 20 грудня в Мінську міжурядовий протокол Україна-РФ-Єврокомісія передбачає пакетну угоду з виплатою "Газпромом" "Нафтогазу" $2,9 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу, відмову сторін від наявних позовів, зокрема врегулювання штрафу Антимонопольного комітету України на $7,4 млрд, і укладення транзитної угоди на п'ять років (2020 рік - 65 млрд куб. м, 2021-2024 роки - по 40 млрд куб. м) із можливістю її продовження на десять років.

У "транзитній" частині пакета документів необхідно підписати міжоператорську угоду про приєднання мереж (interconnection agreement) між "ОГТСУ" та "Газпромом", а також договір між "Нафтогазом України" та "Газпромом" на організацію транспортування з подальшою транспортною угодою між НАК і "ОГТСУ".

"Нафтогаз України" ввечері 27 грудня підтвердив перерахування "Газпромом" $2,918 млрд, після чого в суботу Кабінет Міністрів України схвалив укладення мирової угоди з урегулювання судових претензій Антимонопольного комітету України до російської компанії.

При цьому "ОГТСУ" вже підписав interconnection agreement з операторами Угорщини, Румунії, Польщі та Молдови. Залишилася IA зі Словаччиною (Eustream) і РФ ("Газпром").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА