12:26 03.01.2020

Мінінфраструктури попереджає про можливі проблеми з електронним бронюванням автодозволів на міжнародні вантажоперевезення

2 хв читати
Мінінфраструктури попереджає про можливі проблеми з електронним бронюванням автодозволів на міжнародні вантажоперевезення

Міністерство інфраструктури України відзначає наявність низки проблем у користуванні запущеним із 2 січня 2020 року електронним бронюванням дозволів на міжнародні вантажоперевезення через Транспортний портал електронних послуг, який працює в тестовій експлуатації.

Як зазначено на сайті міністерства, за п'ятницю перевізники забронювали вже понад 500 дозволів.

"Водночас перевізники звертаються з питаннями та проблемами, які виникли під час користування сервісом. Наразі всі питання опрацьовуються та систематизуються, після чого буде надано відповіді на типові запитання", - зазначають у міністерстві.

У Мінінфраструктури також звернули увагу перевізників на те, що електронне бронювання гарантує резервування за перевізником бланка дозволу. Для отримання заброньованого дозволу перевізнику під час оформлення та видачі його в пункті видачі дозволів (ПВД) необхідно пред'явити передбачені законодавством документи.

"Просимо врахувати, що багаторазові дозволи Франції та Нідерландів, які були заброньовані перевізниками, яким не розподілено такі дозволи відповідно до таблиць, що додаються до протоколу комісії з розгляду питань, пов'язаних з оформленням, видачею, обліком та аналізом ефективності використання дозволів на поїздку територіями іноземних держав від 24 грудня 2019 року, видаватись на ПВД не будуть, кошти за їх бронювання буде повернуто перевізникам", - зазначають у міністерстві.

Додатково в п'ятницю, 3 січня, бланки багаторазових дозволів Франції та Нідерландів буде направлено на ПВД, а інформацію щодо їх розподілу буде оприлюднено додатково. Електронне бронювання зазначених дозволів буде тимчасово недоступне.

У Мінінфраструктури також нагадали, що 40% усіх дозволів залишаються доступними для оформлення та видачі в разі усного звернення в ПВД.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Фонді підтримки енергетики України зібрано близько EUR410 млн від 13 країн

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА