15:01 03.01.2020

Білорусь призупинила експорт нафтопродуктів з 1 січня

2 хв читати
Білорусь призупинила експорт нафтопродуктів з 1 січня

З 1 січня 2020 року Білорусь призупинила експорт нафтопродуктів на тлі відсутності постачань нафти з Росії.

Відповідне розпорядження концерну "Білнафтохім" опубліковано в одному з Telegram-каналів, на який посилається низка білоруських ЗМІ.

"З метою забезпечення потреб народного господарства і населення в нафтопродуктах з 1 січня 2020 року призупинити відвантаження з білоруських нафтопереробних заводів на експорт бензинів усіх марок, бензину прямої гонки, нефрасу всіх марок, гасу освітлювального, реактивного пального, дизельного пального, пічного палива, ароматичних вуглеводнів, пічного палива, мазуту паливного, бітумів нафтових, мастил, гачу нафтового, СВГ до особливого розпорядження концерну", - наголошується в наведеному розпорядженні концерну "Білнафтохім".

У прес-службі концерну "Білнафтохім" підтвердили агентству "Інтерфакс-Захід" призупинення експорту нафтопродуктів. "Експорт нафтопродуктів тимчасово призупинено з 1 січня 2020 року. Йдеться саме про тимчасове призупинення експорту", - сказав представник прес-служби концерну.

Як повідомлялося, концерн "Білнафтохім" у п'ятницю вранці констатував припинення постачань нафти від російських нафтових компаній з 1 січня в умовах відсутності контрактів.

"Постачання нафти з Росії зупинилися, наразі триває активна робота з укладення контрактів на січень", - сказав "Інтерфаксу" представник прес-служби концерну.

У концерні також зазначають, що білоруські НПЗ продовжують роботу на накопичених у грудні залишках сировини. "Нафтопереробні заводи працюють на завантаженні, яке знижено до мінімального технологічного рівня", - сказав представник "Білнафтохіму".

За його словами, в концерні також триває "активна робота з організації альтернативних Росії постачань нафти, в усіх напрямках".

Як повідомлялося, Білорусь напередодні Нового року не змогла домовитися з російськими НК про умови постачання нафти з 1 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА