19:02 03.01.2020

Греція, Кіпр та Ізраїль уклали угоду про будівництво газопроводу EastMed

1 хв читати
Греція, Кіпр та Ізраїль уклали угоду про будівництво газопроводу EastMed

Греція, Кіпр та Ізраїль уклали в Афінах угоду про початок будівництва Східно-середземноморського газопроводу (EastMed).
У церемонії взяли участь прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, глава уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, а також президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс.

Протяжність EastMed становитиме приблизно 2 тис. кілометрів, потужність - 12 млрд кубометрів на рік, повідомляє Euronews. Через нього газ постачатиметься із офшорних родовищ, розташованих між Ізраїлем і Кіпром, до Греції і далі до інших держав південно-східної Європи.

За даними грецьких ЗМІ, EastMed стане найдовшим підводним газопроводом у світі. Очікується, що його буде введено в експлуатацію в 2025-2026 роках.

Європейський союз наприкінці 2015 року присвоїв EastMed статус "Проекту загального інтересу" (PCI) і вже заплатив EUR2 млн за техніко-економічне обґрунтування. Очікується, що не пізніше 2022 року Брюссель ухвалить рішення про те, чи візьме ЄС на себе половину загальної вартості проекту, який наразі оцінюють приблизно у EUR7 млрд, зазначає Deutsche Welle.
Іншу половину витрат із будівництва газопроводу візьмуть на себе грецька DEPA та італійська Edison через спільне підприємство IGI Poseidon.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА