19:21 15.01.2020

"ДТЕК" вважає незаконними нарахування щодо оплати обсягів експорту електроенергії

2 хв читати
"ДТЕК" вважає незаконними нарахування щодо оплати обсягів експорту електроенергії

ДТЕК вважає незаконним включення НЕК "Укренерго" обсягів експорту в оплату передання електроенергії і не визнає свій борг перед компанією.

"D.TRADING, а також інші експортери - "ЕРУ Трейдинг", GEN-I," ДЕ Трейдинг" (постачальник "Донбасенерго") - не визнали виставлені НЕК "Укренерго" дані рахунки на оплату (з урахуванням обсягів експорту - ІФ) і не оплачують їх", - повідомила директор з комунікацій ТОВ "ДТЕК Енерго" Ірина Мілютіна на своїй сторінці в Facebook в середу.

Так вона прокоментувала інформацію в деяких ЗМІ про те, що ДТЕК не платить НЕК "Укренерго" за передання електроенергії.

Як зазначила Мілютіна, ні типовим договором, укладеним між D.TRADING і НЕК, ні законодавством не встановлені зобов'язання з оплати передання електроенергії при експорті.

За її словами, включення обсягів експорту в рахунки на оплату передання електроенергії є незаконним.

Крім того, вона звернула увагу на рішення суду ЄС від 6 грудня 2018 року, згідно з яким плата за передання е / е при експорті є додатковим митом.

Це заборонено відповідно до положень Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, - підкреслила Мілютіна.

При цьому вона уточнила, що ДТЕК оплачує тариф оператора системи передання у відповідності з усіма вимогами.

Директор з комунікацій також зазначила, що 15 серпня НЕК "Укренерго" незаконно включила в рахунки за передання е / е за липень всім учасникам ринку не тільки обсяги експорту, але й імпорту е / е.

"Починаючи з серпня, на підставі листа (не постанови!) НКРЕКП НЕК "Укренерго" виставляв рахунки з передання, включно тільки з обсягами експорту", - підкреслила вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА