13:19 20.01.2020

Мільярдери виявилися багатіші за 60% населення планети - Oxfam

1 хв читати
Мільярдери виявилися багатіші за 60% населення планети - Oxfam

Сукупні статки 2,153 тис. світових мільярдерів у 2019 році були більші, ніж у 4,6 млрд людей, або 60% населення Землі, свідчить доповідь благодійної організації Oxfam.

У доповіді з посиланням на Credit Suisse Research Institute зазначено, що 1% найбагатших у світі людей володіє статками, що більш ніж удвічі перевищують статки 6,9 млрд людей.

"Розрив між багатими і бідними не можна ліквідувати без цілеспрямованої політики боротьби з нерівністю, а її підтримують надто мало держав", - сказав голова Oxfam India Амитабх Бехар, слова якого наводить MarketWatch.

Oxfam зазначає, що кількість мільярдерів подвоїлася за минуле десятиліття.

У доповіді також порушується питання гендерної нерівності. Так, автори доповіді зазначають, що 22 найбагатші у світі чоловіки володіють більшим капіталом, ніж усі жінки в Африці.

"Жінки та дівчата є серед тих, чиє становище в умовах сьогоднішньої економічної системи є найменш сприятливим", - сказав Бехар.

Oxfam зазначає, що наведені в доповіді дані ґрунтуються на дослідженнях Credit Suisse Research Institute про добробут людей у світі, а також рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes.

Загальна кількість людей, що живуть на Землі, за даними ООН, у травні 2019 року сягнула 7,7 млрд осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА