14:28 20.01.2020

"ДТЕК" проведе у Давосі круглий стіл про можливості України щодо підтримки цілей "Європейської зеленої угоди"

2 хв читати
"ДТЕК" проведе у Давосі круглий стіл про можливості України щодо підтримки цілей "Європейської зеленої угоди"

Компанія "ДТЕК" 23 січня під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі проведе круглий стіл "Європейська зелена угода – який внесок може зробити енергетичний сектор України?".

"Мета нашого круглого столу – із європейськими партнерами обговорити внесок та можливості енергореформи України для синхронізації із Green Deal", - повідомила компанія "ДТЕК" на сайті у понеділок із посиланням на генерального директора Максима Тімченка.

У компанії зазначають, що Україна через збільшення в енергобалансі частки відновлюваної енергії для заміщення інших генеруючих потужностей, а також у результаті розвитку відповідального споживання і клієнтоорієнтованої енергетики може зробити значний внесок у досягнення цілей Green Deal, однією з яких є досягнення до 2050 року вуглецевої нейтральності.

"ДТЕК" звертає увагу, що "Європейська зелена угода" (Green Deal), яку ухвалила Єврокомісія 11 грудня 2019 року, покликана змінити наявну економічну модель заради збереження довкілля.

Як повідомлялося, "Зелена угода" є "дорожньою картою" перевтілення Європи до 2050 року у перший "кліматично нейтральний" континент, одночасно стимулюючи економіку, покращуючи здоров'я та якість життя людей, піклуючись про природу, покращуючи довкілля та забезпечуючи соціальну гармонію. У її рамках Єврокомісія представить найближчими роками цілу низку ініціатив та законопроектів. Вона охоплює всі галузі економіки, особливо енергетику, металургію, транспорт, сільське господарство.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про намір структури спрямувати з бюджету ЄС EUR100 млрд на перебудову найпроблемніших із екологічної точки зору галузей і регіонів та розвиток циркулярної економіки.

Фон дер Ляєн зазначила, що "Зелена угода" - амбітний проект, але оскільки ЄС буде першопрохідцем, він також проявлятиме обережність під час його реалізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА