17:13 20.01.2020

Китайська CRCC вирішила відкрити в Україні представництво, підписала меморандум з "Укрзалізницею" - міністр

2 хв читати
Китайська CRCC вирішила відкрити в Україні представництво, підписала меморандум з "Укрзалізницею" - міністр

АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) і найбільша державна будівельна компанія в Китаї China Railway Construction Corporation (CRCC) підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України в понеділок, від України меморандум підписали голова УЗ Євген Кравцов та член правління Ремігіуш Пашкевич, від КНР - заступник генерального директора CRCC Ванг Хонгвей.

Згідно з повідомленням, міністр інфраструктури зазначив, що підписання документа - важливий етап співпраці для розвитку залізничного сполучення у напрямку Україна-КНР, залучення китайських партнерів для модернізації української залізниці та реалізації транзитного потенціалу країни у сполученні Європейський союз - Китай.

"Той факт, що китайська корпорація вирішила відкрити в Україні представництво і підписати меморандум про стратегічну співпрацю свідчить про те, що економічна ситуація в країні змінюється, покращується інвестиційний клімат, найбільші іноземні технологічні та виробничі гіганти зацікавлені працювати на українському ринку", - наводить прес-служба слова Криклія.

За його словами, міністерство розраховує запустити знову і активізувати участь України в проектах "Один пояс - один шлях", що дасть можливість повною мірою реалізувати транзитний потенціал країни в континентальному вантажному товарному обороті.

"Ми розраховуємо, що співпраця між Укрзалізницею та CRCC дасть змогу значно покращити стан транспортної інфраструктури. Прагнемо залучити прямі структурні інвестиції в створення комплексу високошвидкісного залізничного сполучення не лише між містами-мільйонниками в Україні, а й у рамках європейської інтеграції та виконання Угоди про асоціацію в буквальному сенсі привести Україну в Європу, коли дістатися залізницею до Варшави, Будапешту і Бухаресту можна буде не більше ніж за три години, а з Києва до Одеси поїзд йтиме 1,5 години замість нинішніх семи-восьми", - додав Криклій.

China Railway Construction Corporation займається будівництвом залізничної інфраструктури в Китаї - тунелів, мостів, швидкісних шосе, аеропортів, портів тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА