19:23 21.01.2020

"Укрзалізниця" вважає безпідставними вимоги окремих страховиків ввести критерії, які звузять коло учасників тендеру на страхування пасажирів від НВ

2 хв читати

Основним принципом обрання страхової компанії для обов'язкового особистого страхування пасажирів від нещасних випадків на залізничному транспорті є найбільш економічно вигідна пропозицію (насамперед для пасажира) за чіткими, прозорими і недискримінаційними критеріями.

"Вимоги окремих страхових компаній змінити цей принцип і ввести критерії, які можуть звузити коло учасників, безпідставні й суперечать рекомендаціям Антимонопольного комітету України", - повідомляється на сайті "Укрзалізниці".

АТ "Укрзалізниця" закликає ЗМІ не поширювати неправдиву інформацію про перебіг конкурсу з обрання компанії, яка надаватиме ці послуги, і звертатися до нього за роз'ясненнями.

Окрім того, наголошується, що цей конкурс проводиться прозоро, з дотриманням законодавства й з урахуванням рекомендацій Антимонопольного комітету України. На етапі подання конкурсних пропозицій від потенційних учасників було висунуто дві вимоги, на які "Укрзалізниця" ще до моменту розкриття конкурсних пропозицій надала вичерпні відповіді.

Під час розкриття конкурсних пропозицій, а також після завершення конкурсу офіційних скарг і зауважень щодо процедури розкриття від представників учасників не надходило. Крім того, жодну з отриманих конкурсних пропозицій не було відхилено на етапі розкриття, всі вони прийняті комісією з питань страхування до подальшого розгляду.

Як повідомлялося, конкурс було оголошено в грудні минулого року. У ньому беруть участь дев'ять компаній: СК "Універсальна", СК "Рідна", СК "Таст-Гарантія", СК "ІнтерЕкспрес", СК "Інтер-Поліс", СК "УПСК", СК "Нафтагазстрах", СК "Альфа Страхування" і СК "Міжнародна страхова компанія".

Рішення про результати конкурсу ухвалюватиме товариство на основі детального аналізу всіх пропозицій учасників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА