17:35 22.01.2020

"Укртранснафта" сумарно отримала від "Транснафти" EUR4,3 млн компенсації за потрапляння ресурсу з підвищеним вмістом хлорорганіки

2 хв читати
"Укртранснафта" сумарно отримала від "Транснафти" EUR4,3 млн компенсації за потрапляння ресурсу з підвищеним вмістом хлорорганіки

АТ "Укртранснафта" (УТН) відзвітувало про завершення 18 січня витіснення російської нафти з підвищеним вмістом хлорорганіки з української ділянки нафтопроводу "Дружба" до словацько-українського кордону, а 21 січня - до пункту здачі нафти "Будковце" (Словаччина).

Згідно з повідомленням прес-служби української компанії, під час витіснення сировини УТН спільно з сюрвеєрською компанією SGS щодня перевіряла якість нафти, що надходила з РФ. Повторне потрапляння сировини з підвищеним вмістом хлорорганіки не фіксувалося.

У компанії зазначають, що з часу інциденту з "брудною" нафтою оператори нафтопроводу "Дружба" вдосконалили систему контролю, щоб уникнути таких випадків у майбутньому. Зокрема, УТН зі свого боку повністю реалізувала функцію взаємодії з білоруською, словацькою та угорською сторонами, наразі отримує інформацію з вузлів обліку в автоматичному режимі.

Окрім того, українська компанія облаштувала на ЛВДС "Броди" спеціалізовану лабораторію міжнародного зразка, обладнання якої дає змогу оперативно визначати концентрацію хлорорганіки.

"Укртранснафта" у період із травня 2019 року до січня 2020 отримала від ПАТ "Транснафта" (РФ) EUR4,336 млн компенсації за резервування потужностей української нафтотранспортної системи через попадання до неї нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук.

Як повідомлялося, наприкінці квітня після потрапляння в нафтопровід "Дружба" російської сировини з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук і відповідної відмови її прийому європейськими компаніями було припинено транзит територією України. Відновити транзит російської нафти до країн ЄС "Укртранснафті" вдалося 11 травня після підтвердження європейською стороною готовності приймати сировину. Згодом, 17 травня, у зв'язку з необхідністю європейським партнерам додаткового часу на проведення підготовчих заходів оператор нафтотранспортної системи України вдруге вимушено призупинив транзит, відновивши його 21 травня.

Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 мм до 1220 мм загальною протяжністю 4,767 тис. км проходить територією 19 областей країни, має щорічну пропускну спроможність на вході 114 млн тонн, на виході - 56,3 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА