20:21 22.01.2020

Аеропорт "Бориспіль" не отримував від МОЗ рекомендації про обмеження на поїздки і торгівлю з Китаєм через коронавірус

2 хв читати

Аеропорт "Бориспіль" 21 січня отримав лист від санітарно-карантинного підрозділу ДУ "Лабораторний центр на повітряному транспорті МОЗ України" з роз'ясненнями щодо смертельного коронавірусу.

"21 січня аеропорт "Бориспіль" отримав лист від санітарно-карантинного підрозділу ДУ "Лабораторний центр на повітряному транспорті МОЗ України" (далі – СКП) з роз’ясненнями щодо недіагностованої пневмонії, викликаної коронавірусом. Своїм офіційним листом СКП повідомляє, що контролює ситуацію і перебуває в тісному контакті з національними органами влади Китаю. А також не рекомендує будь-які обмеження на поїздки і торгівлю з Китаєм", - повідомляє прес-служба аеропорту.

Також наголошується, що оповіщення про вимоги, обмеження, заборони (зокрема щодо країн, де зареєстровано хворобу), заходи і порядок їх дотримання надходять від Державіаслужби або інших органів державного управління на ім'я генерального директора аеропорту "Бориспіль".

Крім цього, в аеропорту інформують, що інформація про виявлення на борту повітряного судна особи з ознаками інфекційної хвороби може надійти від екіпажу повітряного судна за 30 хвилин до прибуття в аеропорт або після зарулювання повітряного судна на місце стоянки.

"Після встановлення трапа першим на борт відповідного повітряного судна піднімається черговий СКП, оцінює за клініко-епідеміологічними даними ситуацію та, у випадку відсутності на борту хворого/підозрілого на інфекційну хворобу, надає дозвіл на продовження обслуговування пасажирів, розвантажування вантажу тощо. Або у випадку підтвердження – дає вказівку встановити повітряне судно на санітарне місце стоянки", - йдеться в повідомленні.

Аеропорт "Бориспіль" наголошує, що співробітники аеропорту й інших задіяних організацій діють згідно із затвердженими технологічними інструкціями і максимально контролюють ситуацію.

Як повідомлялося, у грудні в китайському місті Ухань було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу. Повідомлялося, що перші хворі підхопили вірус на міському ринку морепродуктів у цьому місті.

Двох хворих виявлено в Гонконзі, двох у Таїланді, по одному - в Південній Кореї, Японії та США. У Сінгапурі у зв'язку з підозрою госпіталізовано сімох людей.

Комітет експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я в середу проведе екстрене засідання з метою оцінки, чи є зафіксований у КНР новий тип коронавірусу загрозою міжнародній безпеці.

Кількість загиблих унаслідок зараження новим типом коронавірусу в Китаї досягла 17 осіб, повідомило в середу китайське телебачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА