09:16 23.01.2020

Україна хоче віддати Deutsche Bahn "Укрзалізницю" в управління на 10 років - Гончарук

2 хв читати
Україна хоче віддати Deutsche Bahn "Укрзалізницю" в управління на 10 років - Гончарук

Влада України хоче віддати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG в управління на 10 років АТ "Укрзалізниця", заявляє український прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Так, ми хочемо віддати німцям на 10 років в управління залізницю", - сказав Гончарук у Давосі (Швейцарія) у четвер вранці на Українському сніданку, який організував Фонд Віктора Пінчука.

Він додав, що влада України пов'язує з цим рішенням не лише очікування про розвиток "Укрзалізниці". "Це екосистемне, яке має показати, що Україна безпрецедентно відкрита для інвестицій, для світу, для нових стандартів", - сказав прем'єр.

Гончарук додав, що, незважаючи на те, що ще потрібно домовлятися та погоджувати деталі рішення і документи, "політичне рішення щодо цього вже ухвалено і це вже величезний крок".

Пізніше на брифінгу в кулуарах Українського сніданку прем'єр уточнив, що відповідну угоду з DB буде укладено вже "у перших числах лютого".

Як повідомлялося, 22 січня Міністерство інфраструктури України і національний оператор залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG у швейцарському Давосі підписали меморандум про взаєморозуміння для подальшої співпраці у транспортній галузі та розвитку АТ "Укрзалізниця".

"Це меморандум ще не про приватизацію і не про концесії, але про стратегічне партнерство. Це прекрасна новина", - зазначив прем'єр-міністр Олександр Гончарук, відкриваючи засідання Національної інвестиційної ради при президенті України в Давосі.

Він зазначив, що країні необхідна така допомога для поліпшення ситуації на залізниці країни і реалізації її логістичного потенціалу.

При цьому, говорячи про меморандум, у своєму акаунті у Twitter Гончарук зазначив, що німецькі фахівці реформуватимуть управлінські механізми "Укрзалізниці", а Україна повністю зберігає за собою контроль над підприємством.

"Розраховую, що німецька операційна ефективність і нульова терпимість до корупції стануть базою для зміни ситуації в УЗ", - написав прем'єр.

Згідно з текстом меморандуму, сторони вивчатимуть можливості створення стратегічного партнерства між "Укрзалізницею" і DB.

"Сторони погодилися, що оцінюватимуть можливість і доцільність подальших кроків у напрямі поглиблення співробітництва, включаючи подальше підписання відповідними сторонами двосторонньої угоди про стратегічне партнерство", - йдеться в меморандумі, проте остаточні умови такого співробітництва поки що не встановлено.

Крім того Мінінфраструктури і DB сприятимуть взаємній обробці пропозиції про розвиток залізничної мережі і рухомого складу з урахуванням сучасних стандартів екологічності та інноваційності транспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА