11:57 23.01.2020

ЄБРР і ЄС погодили програму фінгарантій на EUR50 млн для збільшення інвестицій у розвиток ВДЕ в Україні та низці інших країн

1 хв читати
ЄБРР і ЄС погодили програму фінгарантій на EUR50 млн для збільшення інвестицій у розвиток ВДЕ в Україні та низці інших країн

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейський Союз погодили програму фінансових гарантій на суму в EUR50 млн, спрямовану на збільшення інвестицій у розвиток відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) в Україні та низці країн, що є сусідами з ЄС на півдні, переважно в Йорданії, Лівані та Тунісі, повідомляється в прес-релізі банку.

Очікується, що нова програма, в рамках якої ЄБРР надаватиме гарантії місцевим банкам, дасть змогу залучити інвестиції загальним обсягом до EUR500 млн.

Зазначається, що це перша програма гарантій, що отримала фінансування в рамках плану зовнішніх інвестицій ЄС (External Investment Plan, EIP).

"Ми раді співпрацювати з ЄС у такому невідкладному питанні, як кліматичні зміни. Наше кредитування в поєднанні з фінансовими інструментами ЄС стимулює активнішу участь приватного сектора в інвестуванні, яке дуже необхідне для вирішення глобальних завдань майбутнього", - прокоментував віце-президент ЄБРР з політики та партнерства П'єр Гайльбронн.

Як зазначив, у свою чергу, єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Олівер Варгелі, програма фінгарантій забезпечує достатнє покриття ризиків для залучення великих інвестицій із приватного сектора.

У повідомленні зазначено, що ЄС через програму EIP виділив EUR4,5 млрд для залучення EUR44 млрд державних і приватних інвестицій на цілі розвитку в сусідніх з ЄС країнах і в Африці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА