11:06 24.01.2020

"Нова Пошта" оцінює свій потенціал зростання за охопленням населення в 35%, активно збільшується кількість відділень у регіонах

2 хв читати
"Нова Пошта" оцінює свій потенціал зростання за охопленням населення в 35%, активно збільшується кількість відділень у регіонах

Група компаній "Нова Пошта" за підсумками 2019 року активно розвивала відділення у віддалених населених пунктах, повідомив її директор Олександр Бульба журналістам у четвер увечері.

"Наразі, коли у нас більше ніж 6 тис. відділень у всій країні, ми покриваємо майже 65% жителів України. Потенціал зростання на сьогодні - близько 35%. Так, це невеликі населені пункти, але ми сміливо будемо туди йти".

У 2019 році компанія відкрила 3,3 тис. нових відділень у понад 3100 нових населених пунктах.

"З цих 3300 відділень більшість було відкрито в регіональних населених пунктах із населенням менше ніж 5 тис. осіб. Там відділення переважно відкривали за спрощеною франчайзинговою моделлю в сільських магазинах. Але "вистрілили" практично всі точки, а хтось уже навіть виріс з маленької локації в повноцінне поштове відділення", - наголосив директор "Нової пошти".

За його словами, у компанії є спеціальна програма дотації нових відділень, і вона готова вкладати кошти в розвиток своєї мережі.

За словами Бульби, компанія орієнтується в своїх планах на показники європейського ринку доставки.

"За приблизними підрахунками, в Німеччині на одну людину в середньому припадає 45 посилок на рік, у Польщі – майже 16. В Україні нині - біля дев'яти. У рамках розвитку доставки Україна дуже близька до Польщі, але наразі ми починаємо активно їх наздоганяти, показуючи набагато більш сильне зростання", - зазначив він.

Як повідомлялося, "Нова Пошта" у 2020 році планує інвестувати в більш розвинуті інфраструктури $100 млн: запустити другу чергу Київського інноваційного терміналу; побудувати чотири великих інноваційних центри з автоматизованою сортувальною системою в Броварах, Дніпрі, Одесі та Харкові; побудувати перший вантажний термінал із роботизованою системою сортування палет і великогабаритних вантажів, модернізувати відділення і впровадити нове обладнання для підвищення швидкості обслуговування клієнтів. Окрім того, велику частину інвестицій буде спрямовано на інформаційні технології та розвиток мобільних сервісів.

У 2019 році "Нова Пошта" "Нова Пошта" спільно з транспортною авіакомпанією "Елерон" розпочала тестову реалізацію проекту авіадоставки відправлень.

У 2019 році компанія доставила 212 млн од. відправлень, що на 22% більше, ніж у 2018 році.

Заснована в 2001 році ГК "Нова Пошта" є лідером на ринку експрес-доставки в Україні. Мережа компанії нараховує понад 6 тис. відділень у всій країні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА