13:04 24.01.2020

"Нафтогаз України" з 1 лютого може зупинити газопостачання близько 40 виробників тепла-боржників

1 хв читати
"Нафтогаз України" з 1 лютого може зупинити газопостачання близько 40 виробників тепла-боржників

НАК "Нафтогаз України" з 1 лютого може зупинити газопостачання 37 виробників тепла, що не виконують вимог щодо розрахунків для отримання газу в межах надання спеціальних обов'язків (ПСО).

"Неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів у містах в опалювальний період. Компанія письмово повідомила ці підприємства про необхідність термінових розрахунків для уникнення припинення газопостачання", - повідомив "Нафтогаз" у п'ятницю.

За його оперативними даними на 23 січня, підприємствам теплоенергетики для продовження отримання газу з 1 лютого у рамках ПСО необхідно сплатити понад 454,4 млн грн (з урахуванням вартості газу, спожитого в грудні 2019 року.)

Найбільша кількість компаній-боржників, за даними "Нафтогазу України", в Одеській, Харківській та Київській областях. Зокрема, без тепла можуть залишитися деякі райони майже половини обласних центрів і столиці - Києва, Дніпра, Одеси, Полтави, Сум, Харкова, Херсона, Хмельницького, Миколаєва, Житомира.

У "Нафтогазі" наголосили, що згідно з постановою уряду №867 від жовтня 2018 року, для постачання газу тепловиробникам вони мають виконувати хоча б одну з умов: дотримуватися рівня розрахунків не нижче ніж 90%, укласти угоди про реструктуризацію заборгованості за газ або погодити з НАК графіки її погашення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА