15:07 24.01.2020

Понад 100 тис. голів птиці знищено через пташиний грип у Вінницькій області

2 хв читати
Понад 100 тис. голів птиці знищено через пташиний грип у Вінницькій області

 ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомило про умертвіння 108,69 тис. голів птиці через спалах пташиного грипу в регіоні.

Згідно з повідомленням відомства у п'ятницю, зокрема в ПП "Хутір" знищено 108,14 тис. голів, ТОВ "Немирів-Поділля" (обидва - Вінницька обл.) - 544 голови.

Крім того, станом на 24 січня завершено дезінфекцію одного приміщення, де утримувалася птиця, розпочато роботи з очищення і дезінфекції інших.

"З метою контролю за епізоотичною ситуацією в зонах захисту та спостереження працюють 15 робочих груп, які проводять облік птиці в індивідуальному секторі та клінічний огляд", - зазначили в Держпродспоживслужбі.

За даними відомства, проведено клінічний огляд 24,98 тис. голів птиці в 1,19 тис. дворів 32 населених пунктів. За результатами проведеного клінічного огляду інформації про захворюваність птиці в зонах захисту та спостереження не надходило.

Як повідомлялося, 18 січня на промисловому підприємстві "Хутір" зареєстровано падіж птиці. Лабораторні дослідження встановили діагноз "грип птиці" типу А, субтипу H5. Державна надзвичайна протиепізоотична комісії при Немирівській райдержадміністрації рішенням від 20 січня затвердила план ліквідації захворювання, визначила межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

До епізоотичного осередку, крім ПП "Хутір", віднесено господарства ТОВ "Немирів-Поділля" та СТОВ "Колосок" (Бугаків Немирівського р-ну). До зони захисту (3-кілометрова зона навколо епізоотичного осередку) віднесені дев'ять населених пунктів Немирівського району, до зони спостереження (10-кілометрова зона) ввійшли 23 населені пункти цього самого району.

Держпродспоживслужба 23 січня повідомила про рішення Європейської Комісії призупинити ввезення на територію ЄС м'яса птиці, м'ясної продукції з птиці та термічно необроблених продуктів з птиці з України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА