17:05 24.01.2020

Кабмін створив міжвідомчу комісію з питань ОПК

2 хв читати
Кабмін створив міжвідомчу комісію з питань ОПК

 Кабінет Міністрів України створив міжвідомчу комісію з питань оборонно-промислового комплексу (ОПК), повідомило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на своєму сайті.

"Комісію створено для забезпечення координації дій центральних органів виконавчої влади у сфері функціонування ОПК, зокрема авіаційної та космічної промисловості", - пояснило міністерство.

Як зазначила заступник міністра економіки Світлана Панаіотіді, основні завдання комісії - визначення пріоритетів розвитку ОПК, а також підготовка пропозицій для вирішення проблемних питань.

Комісію очолить Панаіотіді. Найближчим часом буде затверджено її персональний склад і вона розпочне роботу.

Крім того, уряд на засіданні в п'ятницю підтримав проект президентського указу щодо оновлення персонального складу делегації України для участі у переговорах у рамках Світової організації торгівлі. Зокрема, до неї пропонується ввести заступника міністра економіки - торгового представника України Тараса Качку, заступника міністра закордонних справ Єгора Божка, заступника міністра юстиції Валерію Коломієць, заступника міністра охорони здоров'я Олену Симоненко, заступника голови Держмитної служби Дениса Шендрика, а також представника Офісу президента.

Кабмін також оновив склад урядової делегації на переговорах про зону вільної торгівлі (ЗВТ) із Республікою Сербія. Зокрема, до її склад увійшов Тарас Качка.

Крім того, уряд затвердив Концепцію розвитку соціально відповідального бізнесу до 2030 року, яка передбачає заохочення компаній враховувати інтереси суспільства та дотримуватися міжнародних стандартів ведення бізнесу за впливом діяльності компанії на співробітників, споживачів, довкілля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА