13:28 29.01.2020

ЄС спрямує EUR10 млн на земельну реформу в рамках грантової підтримки розвитку сільського господарства в Україні

2 хв читати
ЄС спрямує EUR10 млн на земельну реформу в рамках грантової підтримки розвитку сільського господарства в Україні

Грантова підтримка Європейського Союзу для розвитку сільського господарства і малих фермерських господарств в Україні передбачає EUR26 млн, з яких EUR10 млн буде спрямовано на земельну реформу.

Згідно з документами до угоди, які є в агентства "Інтерфакс-Україна", на реформу у сфері розвитку сільських територій планується виділити EUR8 млн, на підтримку малих фермерських господарств - EUR7,5 млн. Решту EUR0,5 млн планується витратити на аудит, перевірку витрат та інформаційну взаємодію, а також на забезпечення публічності.

Підтримка земельної реформи в рамках угоди здійснюватиметься під непрямим управлінням Світового банку.

Період виконання угоди - 108 місяців із дня набуття нею чинності.

Як повідомлялося, уряд України та Європейська Комісія уклали 28 січня в Брюсселі Угоду про підтримку розвитку сільського господарства і малого фермерства в Україні на суму EUR26 млн.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що метою підписання цієї угоди є залучення допомоги ЄС для сприяння розвитку "більш інклюзивного та конкурентоспроможного аграрного сектору, орієнтованого на зростання і сталий розвиток малих і середніх фермерських господарств та малих і середніх підприємств".

Зазначено, що цю допомогу ЄС буде спрямовано на підтримку земельної реформи шляхом об'єднання державного земельного кадастру та державного реєстру майнових прав, реформи установ і системи землекористування. Зокрема, ці кошти сприятимуть проведенню інституційних і галузевих реформ у сфері сільського господарства та розвитку сільських територій.

Крім того, ці кошти буде спрямовано на "зміцнення цільового ланцюжка вартості в сільському господарстві та забезпечення доступу малих фермерських господарств до фінансування шляхом запровадження грантових програм".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА