15:15 29.01.2020

Кабмін може обмежити поштові та кур'єрські пересилання тютюнових виробів

1 хв читати
Кабмін може обмежити поштові та кур'єрські пересилання тютюнових виробів

Уряд у рамках плану заходів щодо реалізації Стратегії в сфері протидії незаконному виробництву та обігу тютюнових виробів на період до 2021 року має намір припинити нелегальний обіг тютюнових виробів із використанням поштових і кур'єрських перевезень.

Згідно з матеріалами, що надійшли в розпорядження агентства "Інтерфакс-Україна", з цією метою планується удосконалити нормативно-правові акти у сфері обігу тютюнових виробів (термін - другий квартал).

Крім того, план заходів щодо реалізації стратегії передбачає впровадження автоматизованої системи контролю над обігом тютюнових виробів на основі унікального ідентифікатора, який наноситься на пачку (третій квартал), удосконалення нормативно-правового забезпечення контролю над обігом обладнання для промислового виробництва тютюнових виробів (другий квартал).

У планах уряду також запровадити кримінальну відповідальність за незаконне переміщення тютюнових виробів через кордон (другий квартал) й обмежити кількість тютюнових виробів, які не підлягають письмовому декларуванню під час вивезення або пересилання через кордон (другий квартал).

Планується також удосконалити нормативно-правові акти у сфері обігу тютюнових виробів із метою припинення діяльності організованих злочинних угруповань (четвертий квартал).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА