17:52 29.01.2020

Екс-голові "Укрзалізниці" виплатять компенсацію за розірвання контракту

2 хв читати
Екс-голові "Укрзалізниці" виплатять компенсацію за розірвання контракту

Наглядова рада АТ "Укрзалізниця" 28 січня вирішила звільнити голову правління Євгена Кравцова достроково з виплатою компенсації, пізніше на засіданні в середу Кабінет Міністрів погодив його звільнення, про це на своїй сторінці у Facebook написав сам екс-голова "Укрзалізниці".

"Якщо казати моєю улюбленою юридичною мовою: вчора було прийняте рішення дострокового розірвання контракту з боку роботодавця з відповідною грошовою компенсацією керівнику. Вона не маленька, скажу одразу. Але це - рішення акціонера. Зі свого боку я був готовий продовжити роботу в транспортному секторі без грошових виплат за контрактом", - повідомив він.

Він також зазначив, що кілька останніх місяців наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала звіт його роботи в компанії, і результат влаштував усі сторони.

"Майже всі KPI виконані (достроково і прогнозовано), у 2019-му було кілька історичних рекордів: фінансових і в перевезеннях, реалізовані масштабні інфраструктурні проекти, ну і майбутнє IPO як лакмусовий папір успішних реформ. Таким чином, формальних підстав для звільнення у членів наглядової ради не знайшлось", - наголосив Кравцов.

Він також заявив, що "Укрзалізниця" нині переживає один зі своїх найкращих періодів практично за всіма показниками.

Як повідомлялося, Кабмін погодив звільнення глави "Укрзалізниці" Кравцова і планує оголосити новий конкурс на цю посаду.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до керівного органу, наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала два варіанти рішення: переведення на роботу до Мінінфраструктури (за заявою Кравцова) та розірвання контракту з ініціативи наглядової ради.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій 27 січня заявив, що наглядова рада компанії розгляне питання звільнення Кравцова "найближчим часом", провівши серію засідань із цього питання.

Водночас Криклій повідомив, що йому поки що не відомо про охочих обійняти посаду голови "Укрзалізниці". "Кандидати на цю посаду наразі не відомі", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА