19:05 29.01.2020

Трамп підписав угоду про вільну торгівлю між Мексикою, США і Канадою

1 хв читати
Трамп підписав угоду про вільну торгівлю між Мексикою, США і Канадою

Президент США Дональд Трамп у середу підписав нову тристоронню угоду про вільну торгівлю між Мексикою, США і Канадою (USMCA).

На церемонію підписання в саду Білого дому були запрошені близько 400 гостей, серед них - конгресмени США, фермери, топ-менеджери різних компаній, а також офіційні представники Мексики і Канади.

Угода набуде чинності лише після того, як вона буде схвалена Канадою. Мексиканський парламент зі свого боку вже схвалив документ.

Новий торговельний договір між Мексикою, США і Канадою покликаний прийти на зміну Північноамериканській угоді про вільну торгівлю (NAFTA). Це було однією з передвиборчих обіцянок президента США Дональда Трампа, який вважав, що NAFTA приносила значно більше вигоди Мексиці і Канаді, ніж його країні.

Новий договір передбачає заходи, що стимулюють виробництво країнами на своїй території автотранспорту. США домоглися більшого доступу для своєї молочної продукції на канадський ринок. Вводяться додаткові правила, щодо захисту довкілля і захисту прав трудящих. Оновлений механізм із захисту інтелектуальної власності. Механізм вирішення спірних торговельних питань, як зазначають американські ЗМІ, схожий на той, який був передбачений ще NAFTA.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА