17:02 31.01.2020

Кабмін планує передати в концесію на 20 років Київ-Пасажирський і ще 6 залізничних вокзалів

2 хв читати
Кабмін планує передати в концесію на 20 років Київ-Пасажирський і ще 6 залізничних вокзалів

 Уряд України планує передати в концесію сім залізничних вокзалів, включно з центральним столичним вокзалом Київ-Пасажирський, про це йдеться в "Інвестиційному атласі України", оприлюдненому Кабінетом Міністрів України.

Очікується, що в концесію терміном на 20 років, окрім Києва-Пасажирського, буде також передано харківський залізничний вокзал, вокзали Хмельницького, Вінниці, Дніпра, Миколаєва та Чопа.

Згідно зі слайдом "Інвестиційного атласу", вокзал Київ-Пасажирський щорічно обслуговує 23,5 млн пасажирів, загальна його площа становить 407 тис. кв. м, загальна орендна площа - 236 тис. кв. м.

На харківському вокзалі щорічно обслуговують 5,7 млн пасажирів, його загальна площа становить 2410 кв. м, на вокзалі Хмельницького - 1,6 млн пасажирів (8700 кв. м). На вокзалі Вінниці (6071 кв. м) щорічно обслуговують 1,3 млн пасажирів, Дніпра (9802 кв. м) і Миколаєва (7400 кв. м) - по 1,2 млн пасажирів, Чопа (7100 кв. м) - 0,08 млн пасажирів.

Як повідомлялося, в середині жовтня 2019 року Мінінфраструктури погодило перелік із семи залізничних вокзалів, які аналізуватимуть експерти Світового банку на предмет їх передачі в концесію, зокрема йшлося про вокзали в Харкові, Дніпрі, Вінниці, Запоріжжі, Івано-Франківську, Хмельницькому та Миколаєві.

У планах АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) здати перші вокзали в концесію вже наприкінці 2020 року - на початку 2021 року.

На думку Євгена Кравцова, який раніше обіймав посаду голови УЗ, з одного боку, це допоможе залучити приватні інвестиції для реконструкції вокзальної інфраструктури, з іншого - залізниця матиме партнерів, які допоможуть розвинути процеси ефективного управління активами.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, концесією центрального київського залізничного вокзалу разом з іншими інвесторами цікавиться інвестиційна компанія Emaar Properties (ОАЕ), що побудувала найвищий хмарочос у світі "Бурж-Халіфа".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА