19:04 31.01.2020

Ощадбанк і ПриватБанк стали учасниками державної програми "Доступні кредити 5-7-9%"

2 хв читати
Ощадбанк і ПриватБанк стали учасниками державної програми "Доступні кредити 5-7-9%"

Державні Ощадбанк та ПриватБанк у п'ятницю підписали угоди з Фондом розвитку підприємництва щодо участі в реалізації державної програми "Доступні кредити 5-7-9%", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службах цих банків.

За словами представника прес-служби ПриватБанку, банк розпочав попередній прийом заявок від потенційних учасників цієї програми 27 січня і за п'ять днів отримав понад 4 тис. заявок.

Як зазначено в прес-релізі Ощадбанку, завдання програми - посилити конкурентоспроможність вітчизняного мікро- та малого бізнесу, створити нові робочі місця, повернути трудових мігрантів. За попередніми оцінками, програма сприятиме створенню близько 90 тис. нових робочих місць.

Крім того, за попередніми оцінками Міністерства фінансів, близько 50 тис. позичальників зможуть взяти участь у цій програмі в 2020 році, що сприятиме зростанню рівня зайнятості в Україні, розвитку інноваційних та ефективних підприємств.

Як повідомлялося, у рамках програми "Доступні кредити" підприємці зможуть отримати кредити на розвиток бізнесу терміном до п'яти років розміром до 1,5 млн грн (за всією групою пов'язаних осіб за весь період дії програми). При цьому держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом - ставки становлять від 5% до 9% річних залежно від кількості створюваних робочих місць із можливістю щоквартального зниження процентної ставки.

Програма розрахована на розвиток бізнесу суб'єктів малого та середнього підприємництва, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб (з урахуванням групи пов'язаних осіб), а річний дохід не перевищує 50 млн грн.

Кредити за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" можуть видавати на придбання та/або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості й транспортних засобів, які використовуватимуть з комерційною та виробничою метою, а також на здійснення будівництва, реконструкції, ремонту в приміщеннях, в яких ведеться основна господарська діяльність (окрім офісних приміщень).

Запуск кредитної програми анонсований на початок лютого, а майданчиком для неї є Німецько-Український фонд (НУФ), статутний капітал якого становить EUR10,23 млн.

Верховна Рада ухвалила в цілому закон з поправками до держбюджету-2020 про Фонд розвитку підприємництва (законопроект №2589), який передбачає збільшення спецфонду держбюджету цього року на 2 млрд грн за рахунок дострокового погашення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) векселів. Ці кошти будуть спрямовані на фінансування бюджетної програми - Фонду розвитку підприємництва.

Як повідомлялося, державний Укргазбанк став учасником цієї програми 30 січня.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 жовтня 2019 року за розміром загальних активів (525,746 млрд грн) посідав перше місце, Ощадбанк (274,609 млрд грн) - друге місце серед 76 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА