13:19 03.02.2020

ПриватБанк отримав майже 10 тис. заявок від підприємців на участь у програмі "Доступні кредити 5-7-9%"

2 хв читати
ПриватБанк отримав майже 10 тис. заявок від підприємців на участь у програмі "Доступні кредити 5-7-9%"

Державний ПриватБанк (Київ) отримав 9,279 тис. заявок від підприємців і представників малого бізнесу на отримання пільгових кредитів за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%".

Згідно з повідомленням на сайті фінустанови в понеділок, у середньому банк опрацьовує понад 2,5 тис. заявок на день.

Раніше, 30 січня, Укргазбанк (Київ) підписав угоду з Фондом розвитку підприємництва про участь у реалізації програми "Доступні кредити 5-7-9%", а Ощадбанк і ПриватБанк - 31 січня.

За словами представника прес-служби ПриватБанку, банк розпочав попередній прийом заявок від потенційних учасників цієї програми 27 січня і за п'ять днів отримав понад 4 тис. заявок.

За попередніми оцінками Міністерства фінансів, близько 50 тис. позичальників зможуть узяти участь у цій програмі у 2020 році. Це сприятиме зростанню рівня зайнятості в країні, розвитку інноваційних і ефективних підприємств.

Як повідомлялося, у рамках програми "Доступні кредити" підприємці зможуть отримати кредити на розвиток бізнесу терміном до п'яти років розміром до 1,5 млн грн (за всією групою пов'язаних осіб за весь період дії програми). При цьому держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом - ставки становлять від 5% до 9% річних залежно від кількості створюваних робочих місць із можливістю щоквартального зниження процентної ставки.

Програма розрахована на розвиток бізнесу суб'єктів малого та середнього підприємництва, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб (з урахуванням групи пов'язаних осіб), а річний дохід не перевищує 50 млн грн.

Кредити за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" можуть видавати на придбання та/або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості й транспортних засобів, які використовуватимуть із комерційною та виробничою метою, а також на здійснення будівництва, реконструкції, ремонту в приміщеннях, у яких провадиться основна господарська діяльність (окрім офісних приміщень).

Запуск кредитної програми анонсований на початок лютого, а майданчиком для неї є Німецько-український фонд (НУФ), статутний капітал якого становить EUR10,23 млн.

Верховна Рада ухвалила в цілому закон із поправками до держбюджету-2020 про Фонд розвитку підприємництва (законопроект №2589), який передбачає збільшення спецфонду держбюджету цього року на 2 млрд грн за рахунок дострокового погашення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) векселів. Ці кошти буде спрямовано на фінансування бюджетної програми - Фонду розвитку підприємництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА