14:39 04.02.2020

Кабмін допускає приватизацію до 50% "Нафтогазу", "Укрзалізниці" та "Укрпошти"

2 хв читати
Кабмін допускає приватизацію до 50% "Нафтогазу", "Укрзалізниці" та "Укрпошти"

Кабінет Міністрів України затвердив і передав до Верховної Ради перелік із 219 підприємств, заборонених до приватизації.

Відповідний законопроект №2831 зареєстровано у Верховній Раді, повідомляється на сайті Кабміну.

За словами першого заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Павла Кухти, це забезпечить збереження таких компаній і підприємств у державній власності, при цьому забезпечивши можливість подальшого ефективного управління ними.

Усі об'єкти зі списку проходили глибокий аналіз і були винесені на обговорення з профільними центральними органами виконавчої влади.

Загалом до переліку увійшли три групи об'єктів.

У першій групі - акціонерні товариства, в статутному капіталі яких частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути менше ніж 50%+1 акція і не підлягає приватизації:

- АТ НАК "Нафтогаз України";

- ДАХК "Артем";

- ВАТ "Феодосійська суднобудівна компанія "Море";

- ПАТ "Завод "Фіолент";

- ПАТ НВО "Київський завод автоматики";

- АТ "Укрзалізниця";

- АТ "Укрпошта";

- АТ "Хартрон";

- ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ".

У другій групі - акціонерні товариства, в статутному капіталі яких частка корпоративних прав, що належать державі, становить 100%, державні унітарні й казенні підприємства, які не підлягають приватизації - всього 101.

У третій групі - об'єкти культури і спорту, що не підлягають приватизації в кількості 109.

Кабмін уточнює: в разі ухвалення рішення про скорочення частки корпоративних прав, що належать державі в статутному капіталі АТ, частка державних акцій в яких зараз становить 100%, а також у разі перетворення державних унітарних підприємств на АТ частка корпоративних прав, що належать державі в статутному капіталі таких товариств, не може стати менше ніж 50%+1 акція і не підлягає приватизації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА