15:18 04.02.2020

"Богдан Моторс" має намір скоротити половину працівників

2 хв читати
"Богдан Моторс" має намір скоротити половину працівників

Автокомпанія "Богдан Моторс", що об'єднує виробничі активи корпорації "Богдан" (заводи в Луцьку та Черкасах), має намір скоротити 600 працівників, повідомила прес-служба компанії.

Раніше в прес-службі повідомляли, що чисельність виробничого персоналу становить близько 1,2 тис. людей, тобто скорочення стосуватиметься половини працівників.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар корпорації Сергій Красуля, наразі працівникам повідомлено про майбутнє скорочення.

За його словами, від початку року практично немає замовлень, насамперед на заводі в Черкасах (завод випускає автомобільну техніку для потреб Міноборони - вантажні та санітарні авто, бронетехніку). Таку ситуацію в компанії пов'язують передусім з діями НАБУ і САП, які здійснюють постійні перевірки та вилучення документів у рамках відкритих кримінальних справ.

"Своїми діями НАБУ та САП фактично дестабілізують госпдіяльність "Богдан Моторс", наслідком чого став, зокрема, і намір скоротити понад 600 працівників. Оскільки ділові партнери виходять із перемовин, перестають укладати контракти", - зазначає Красуля.

Водночас він наголосив, що, попри складну ситуацію в автомобілебудуванні та спад виробництва, "Богдан Моторс" у 2019 році своєчасно або раніше за термін виконувала всі контракти, зокрема в рамках держоборонзамовлення, і заплатила до бюджетів усіх рівнів понад 385 млн грн податків.

Красуля нагадав, що провадження у справі тривають уже понад півтора року, але справжні претензії ні до компанії "Богдан Моторс", ні до її керівників не висувають.

"НАБУ і САП активно висвітлюють більшість процесуальних дій щодо "Богдан Моторс", що, ймовірно, порушує таємницю слідства та презумпцію невинуватості і шкодить діловій репутації компанії на вітчизняному ринку та міжнародній арені", - вважають у прес-службі компанії.

Корпорацію "Богдан" створено в 2005 році з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА