15:43 04.02.2020

"Vodafone Україна" розмістила п’ятирічні єврооблігації на $500 млн під 6,2%

3 хв читати

Інвестиційна група Dragon Capital виступила спільним лід-менеджером для ПрАТ "ВФ-Україна" (здійснює діяльність під брендом "Vodafone Україна") при розміщенні п’ятирічних єврооблігацій на суму $500 млн, йдеться у повідомленні Dragon Capital.

"Високий попит з боку інвесторів дав змогу зібрати заявки на загальну суму понад $3 млрд і забезпечив можливість для "Vodafone Україна" залучити фінансування з купоном 6.2%", - наголошується в повідомленні.

Випуск у форматі 144A/Reg S маркетували серед міжнародних інвесторів в Європі та США.

Емітентом облігацій виступив VFU Funding PLC, євробонди розміщені терміном на п'ять років із дворічним опціоном. Майданчик лістингу - Euronext Dublin (GEM).

Як наголошується в повідомленні Dragon Capital, кошти від розміщення єврооблігацій буде спрямовано на рефінансування короткострокового кредиту на суму $464 млн, а також на загальні корпоративні цілі.

Як повідомлялося, NEQSOL Holding через OOO Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, минулого року уклав угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію щодо купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan та RBI, ціна становила $734 млн, включно з відкладеним платежем на суму майже $84 млн.

У квітні 2019 року ПрАТ "ВФ-Україна" випустило єврооблігації на суму EUR90 млн з купонним доходом 9,2% річних. Доходи від їх розміщення оператор планував використати переважно для придбання ліцензій LTE і частково для будівництва мережі.

Група компаній NEQSOL Holding, згідно з релізом, має більше ніж 25-річний досвід роботи в різних галузях і країнах. Її діяльність охоплює нафтогазову, телекомунікаційну, високотехнологічну і будівельну галузі у Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Казахстані, ОАЕ, Бангладеші. Група увійшла в телекомунікаційну галузь на початку 2000-х років. Компанії, що входять до групи, надають послуги мобільного зв'язку, міжнародного транзиту та продажу оптового інтернету, послуги з виділених ліній, послуги дата-центру та ін.

Бізнесмен Гасанов є засновником і 100% власником групи компаній NEQSOL Holding, зокрема компаній Nobel Oil Services (UK) Limited, Nobel Oil E & P (UK) Limited (торговельне найменування Nobel Upstream), Bakcell ТОВ і Norm ВАТ.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні - за підсумками 2018 року скоротив чистий прибуток на 18,1% порівняно з 2017 роком - до 1,8 млрд грн за зростання доходу на 8% - до 12,9 млрд грн. У компанії пояснюють це збільшенням витрат унаслідок активного розгортання мереж 4G і 3G.

Виручка "Vodafone Україна" за підсумками липня-вересня 2019 року становила 4,3 млрд грн, що на 29,7% більше, ніж за аналогічний період 2018 року, чистий прибуток - 887 млн грн, а показник OIBDA збільшився на 28,9% і сягнув 2,4 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА